Bursa Nilüfer'de Uyuşturucu Hap Kullanan 2 Üniversite Öğrencisi Hayatını Kaybetti

Bursa Nilüfer'de uyuşturucu hap kullanan 2 üniversite öğrencisi yaşamını yitirirken, 2'si de komaya girdi. Olayla ilgili 3 şüpheli gözaltına alındı ve çeşitli uyuşturucu maddeler ele geçirildi.

Bursa Nilüfer'de Uyuşturucu Hap Kullanan 2 Üniversite Öğrencisi Hayatını Kaybetti

Bursa'nın Nilüfer ilçesi Dumlupınar Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde okuyan 4 öğrencinin uyuşturucu hap kullandığı belirlendi. Gençlerden İ.E. (24) ve G.K. (23) hayatını kaybederken, M.Y. (23) ve K.K. (23) Mudanya Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Olayın ardından, uyuşturucu satışını yapan kişilerin yakalanması için polis ekipleri harekete geçti. Narkotik timine ek olarak 4 yeni ekip görevlendirildi. Uyuşturucu hapların satışını gerçekleştiren T.Y. (21) Osmangazi ilçesinde yakalanırken, onunla birlikte hareket ettiği öne sürülen M.Y. (20) de gözaltına alındı. T.Y.'nin aracında yapılan aramada 32 gram esrar ve 57 adet extacy hap bulundu.

Polis, T.Y.'nin uyuşturucuyu elde ettiği Yıldırım ilçesindeki bir evi de araştırmaya aldı. Bu evde gözaltına alınan İ.Ü.'nün ikametinde 113 gram esrar ve 30 adet extacy hap ele geçirildi. İ.Ü.'nün daha önce uyuşturucu imalatı ve ticareti suçlamasıyla 6 kez gözaltına alındığı öğrenildi.

Ayrıca, uyuşturucu kullanan 4 üniversite öğrencisi daha gözaltına alındı ve haklarında işlem yapıldı. Şüpheliler, 'ölüme sebebiyet verme' ve 'uyuşturucu ticareti yapma' suçlarıyla adliyeye sevk edildi.

OSMAN AKIN

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin