Bursa Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının manevi atmosferini yaşatmak amacıyla Orhaneli ilçesinde bir iftar programı düzenledi. Programa, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ve çok sayıda davetli katıldı. Orhaneli Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, Başkan Bozbey vatandaşlarla bir araya gelerek öneri ve taleplerini dinledi. Akşam ezanıyla birlikte oruçlar açıldı.
Dağ Yöresine Önem Veriliyor
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, iftar programında yaptığı konuşmada, dağ yöresinin önemine dikkat çekti. "Dağ yöresi bugüne kadar dışlandı. Bu durumu değiştirmek için çalışmalara devam ediyoruz" diyen Bozbey, dört dağ ilçesinin nitelikli hale getirilmesi için hedeflerinin olduğunu ifade etti. Tarım ve hayvancılıkla uğraşanların yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.
Ramazan Ayının Önemi
Başkan Bozbey, Ramazan ayının önemine de değinerek, bu dönemin paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerini sunduğunu belirtti. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak dağ ilçelerindeki muhtarların taleplerini değerlendirerek, halkın mutluluğunu artırmak için çalıştıklarını ifade etti. "Orhaneli’nin turizm potansiyeli de bizim için önemli. Bu yönüyle ilgili hizmetler gerçekleştireceğiz" dedi.
İftar programının ardından Başkan Mustafa Bozbey, Beyce Kıraathanesi’ni ve CHP Orhaneli İlçe Başkanlığını ziyaret etti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara çiçek veren Bozbey, ilçede yürütülen projeleri de değerlendirdi. CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ve CHP Orhaneli İlçe Başkanı Yusuf Tosun, iftar sofrasında buluşma imkânı sağladığı için Bozbey’e teşekkür etti. Ramazan’ın kardeşlik ve huzur getirmesi temennisinde bulundular.
