Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen huzur uygulaması, Orhangazi ilçesinde sabit yol uygulamaları, hareketli denetimler ve umuma açık alanlarda geniş çaplı kontroller ile gerçekleştirildi.
Uygulamaya, Asayiş, Narkotik Suçlarla Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Terörle Mücadele (TEM) ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nden toplam 60 polis memuru katıldı. Denetimlerde, 920 kişinin UYAP sorgusu yapıldı ve yaralama suçundan aranan bir şahıs yakalanarak ilgili işlemler başlatıldı.
Uygulama sırasında ayrıca 327 araç kontrol edildi. Kurallara uymadığı tespit edilen 24 sürücüye toplam 56 bin 965 lira idari para cezası uygulandı. Bu durum, trafik kurallarına uyulmasının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.
Polis ekipleri, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla denetimlerini sürdüreceklerini bildirdi. Bu tür uygulamaların, toplumda güvenliğin artırılmasına önemli katkı sağladığı ifade ediliyor.