Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, 2026 yılının ilk açılışı gerçekleştirildi. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, çocukların güvenli ve nitelikli ortamlarda eğitim almasının önemini vurgulayarak, "Şu anda 4'üncü kreşimizin açılışını yapıyoruz. Bir tanesinin daha yapımı bitti, onun açılışını birkaç hafta içinde gerçekleştireceğiz. Diğer bir kreşin açılışını da Şubat veya Mart ayında yapmayı planlıyoruz" dedi.
Aydın, 2 yıl içerisinde toplam 6 kreşe ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. "Eğitim öğretim döneminde 10 kreşle Osmangazi'de hizmet etmeyi amaçlıyoruz. Bu süre zarfında birçok mahallede sağlık ocakları, yurtlar ve pazar yerleri gibi çeşitli yapılar inşa ettik. Göreve geldiğimiz günden itibaren 45'e yakın temel atma ve açılış gerçekleştirdik ve bu, bizler için büyük bir mutluluk kaynağı" ifadelerini kullandı.
Başkan Aydın, projelerinde olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade ederek, "Örneğin Ayça Azak Kreşimizde, bir yıl içerisinde yüzde 25'lik bir ev kadını istihdamı sağladık. Bu kreş, ailelerin çocuklarını sabah akşam güvenle bırakabileceği bir ortam sunuyor. Bu, bizim açımızdan çok önemli bir süreç" dedi.
Ayrıca, Candan Genceroğlu Kreş ve Gündüz Bakım Evi projesinin hayata geçirilmesinde Genceroğlu ailesinin desteği için teşekkür eden Aydın, "Bu kreş, diğer özel kreşlerden daha iyi bir şekilde inşa edildi. Sağlıklı malzemelerle donatıldı. Candan Genceroğlu'nun ismi burada ölümsüzleşecek" diyerek hayırseverlerin desteğinin önemine dikkat çekti.
TBMM CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır ise, Osmangazi'deki bu projelerin değerine vurgu yaparak, "Kreşler, aileler için çok önemli. Bu tür yatırımların önemi hiçbir zaman azalmamalı" dedi. Başarır, "Osmangazi'de şu anda 4'üncü kreş açıldı ve bu sayı dönem sonunda 20'ye ulaşacak" şeklinde konuştu.
Hayırsever Süreyya Genceroğlu ise, eşinin adını yaşatmanın kendisini çok duygulandırdığını belirterek, "Böyle bir eğitim kurumunda eşimin isminin geçmesi benim için gurur kaynağı. Bu projeyi hayata geçiren Erkan Aydın’a teşekkür ediyorum" dedi.