Bursa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen asayiş uygulamaları, Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçelerinde çeşitli noktalarda gerçekleştirildi. Bu denetimlere, ilçe emniyet müdürlüğü personeli de katıldı. Uygulama sırasında hem sabit hem de hareketli yol kontrolleri yapıldı.
Denetim esnasında, 2 bin 403 kişinin UYAP sorgulaması gerçekleştirildi. Bu sorgulamalar sonucunda, aranan 15 kişi tespit edilerek gözaltına alındı. Yakalananlar arasında, "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanmak" suçundan 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir kişinin de bulunduğu öğrenildi.
Denetimlerde ayrıca, bin 156 araç kontrol edildi ve bu araçlardan 3 sürücüsüne toplamda 11 bin 375 lira idari para cezası uygulandı. Kurallara aykırı olduğu belirlenen 3 araç ise trafikten men edildi.
Park ve bahçelerde gerçekleştirilen denetimlerde ise 797 kişinin UYAP sorgulaması yapıldı. Bu kontrollerde aranan herhangi bir şahıs tespit edilmezken, denetlenen 79 araçta da olumsuz bir durumla karşılaşılmadı. Bu tür denetimlerin, toplumsal huzuru sağlamak amacıyla aralıksız şekilde devam edeceği bildirildi.