Bursa'nın fethinin 700. yılı, Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Maddi ve Manevi Yönleriyle Bursa’nın Fethi Minyatür Yarışması’ ile kutlandı. Bu kapsamda, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından başlatılan yarışma, sanat ve tarih alanında önemli bir etkinlik olarak öne çıktı. Gülçin Anmaç, Aylin Özkan, Suzan Çataloluk ve Şennur Atalay Varol'un yer aldığı seçici kurul, yarışmaya katılan eserleri titizlikle inceledi. Yarışmanın birincisi Rie Kudo, ikincisi Gülbin Atabek, üçüncüsü ise Emine Suna Baran oldu. Teşvik ödüllerinin sahipleri Hasan Atilla Şakarcan, Fatma Çalık ve Ebru Karagöz olarak belirlendi. Ayrıca, Fatma Arı, Reyhan Budan, Suna Yastı ve diğer sanatçılar sergileme ödülü kazandı. Etkinliğin sergi ve ödül töreni, Alev Alatlı Şehir, Düşünce ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Ödül törenine Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz ve birçok sanatçı katıldı. Başkan Yılmaz, yaptığı konuşmada Bursa'nın tarihsel ve kültürel önemine vurgu yaparak, "Bursa, yalnızca bir şehir değil; medeniyetimizin köklerinin bulunduğu, tarihin derinliklerinde yer alan bir merkezdir" dedi. Ayrıca, fetih günlerinin sadece anma değil, aynı zamanda anlamaya ve gelecek nesillere aktarmaya yönelik bir süreç olduğunu ifade etti. Yılmaz, Bursa'nın fethinin sadece fiziksel bir kazanım değil, aynı zamanda sosyal adaletin sağlanması ve yeni bir medeniyetin inşası anlamına geldiğini belirtti.
Bursa'nın kültür ve sanat hayatına katkı sağlama misyonunu sürdürdüklerini dile getiren Yılmaz, "Medeniyetler yalnızca kılıçla değil, sanatla ve kültürle yaşatılır. Geleneksel sanatlarımızı yaşatmak ve genç kuşakları bu değerlerle buluşturmak için çalışıyoruz" dedi. Ödül alan sanatçıları tebrik eden Yılmaz, serginin Bursa'nın kültürel zenginliğine katkıda bulunmasını temenni etti.
AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz da Bursa'nın fethinin tarihi önemine değinerek, bu süreci sahiplenen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'a teşekkür etti. Yavuz, medeniyetin sadece devlet üzerinden değil, aynı zamanda sanat ve kültür aracılığıyla da inşa edildiğini vurguladı.
Seçici Kurul Başkanı Gülçin Anmaç, minyatür sanatının önemine dikkat çekerek, bu sanatın tarih ve kültürün görsel ifadesi olduğunu belirtti. Yarışmanın ve serginin bu anlamda büyük bir katkı sağladığını ifade etti. Konuşmaların ardından dereceye giren sanatçılara ödül ve plaketleri verildi, serginin açılışı yapıldı.