Bursaspor Başkanı Enes Çelik, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK), Muşspor ile oynanan maç sonrası açıkladığı cezalara karşı sert bir eleştiri getirdi. Çelik, 8 Mart 2026 tarihinde oynanan Muş Spor Kulübü - Bursaspor karşılaşmasında yaşanan olayların ardından PFDK'nın Muşspor’a 2 maç seyircisiz oynama cezası verirken, Bursaspor’a ise deplasman cezası ve para cezası vermesini adil bulmadığını ifade etti. Çelik, deplasmandaki olayların boyutuna dikkat çekerek, verilen cezanın yetersiz olduğunu vurguladı.
Çelik, açıklamalarında, “Deplasmanda kafası yarılan, videolu, fotoğraflı, belgeli o kadar taraftarımız olmasına rağmen Muşspor’a verilen 2 maç seyircisiz oynama cezasını çok fazla buluyoruz. Bu cezaya itiraz edilerek Bursaspor’a eklenmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.
Bursaspor Başkanı, yaşanan olayların belgelerle kayıt altına alındığını ve sürecin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini dile getirerek, “Konuşacak bir şey yok. İlla bir taraftarımızın beyin kanaması geçirip ölmesi mi gerekiyordu? Adalet dağıtması gereken kurumlar görevini yapmıyor, yazık” ifadelerini kullandı.
Çelik, taraftarların mağduriyetine dikkat çekerken, verilen cezanın kamuoyunda da tartışılacağını belirtti. Bursaspor yönetiminin, PFDK'nın kararına karşı gerekli hukuki girişimlerde bulunarak itiraz sürecini başlatması bekleniyor.
