Olay, edinilen bilgilere göre, saat 00.00 sularında BursaRay seferlerinden birinde gerçekleşti. Yolcu sayısının az olduğu bir zamanda gençlerin, metro içerisinde takla atma girişiminde bulunarak kontrolsüz hareketler sergilediği gözlemlendi. Bu durum, vagonda bulunan diğer yolcular arasında tedirginlik yarattı.
Yaşanan anlar, bir yolcu tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde, gençlerin tehlikeli ve anlamsız hareketleri net bir şekilde görülüyor. Metro içindeki bu sıradışı durum, sosyal medyada da büyük ilgi gördü. Gençlerin bu tür davranışlarının, hem kendilerine hem de diğer yolculara zarar verme potansiyeli taşıdığı ifade ediliyor.
Olayın ardından yetkililer, benzer durumların yaşanmaması için metro güvenliğinin arttırılması gerektiğini belirtti. Bursa'da toplu taşıma araçlarında bu tür davranışların önüne geçmek için daha fazla denetim yapılacağı ifade edildi. Bu tür tehlikeli hareketlerin, hem toplumsal güvenliği tehdit ettiği hem de gençlerin güvenliğini riske attığı vurgulandı.
