Bursa'da MHP İl Başkanlığı tarafından organize edilen etkinlikte, Ramazan Bayramı ve 21 Mart Nevruz Bayramı kutlandı. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa kalabalık bir katılım oldu. Konuşmalarda güçlü Türkiye ve Cumhur İttifakı temaları sıkça vurgulandı.
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, yaptığı konuşmada Türkiye’nin coğrafyasındaki gelişmelere dikkat çekerek, ülkenin hem iç hem de dış tehditlere karşı güçlü bir duruş sergilediğini belirtti. Ortadoğu’daki olayların Türkiye açısından önemine değinerek, terörsüz Türkiye hedefinin milli bir zorunluluk haline geldiğini ifade etti.
Cumhur İttifakı'nın Önemi
AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik, bayramlaşma programının anlamlı mesajlar içerdiğini belirterek, "Bayram vesilesiyle tüm vatandaşlarımızın ve Bursalı hemşehrilerimizin bayramını kutluyorum. MHP İl Başkanımızın davetiyle bu anlamlı programa katıldım. Cumhur İttifakı, Türkiye ve bölgemizdeki tüm riskleri doğru analiz eden bir ittifaktır. Bu süreçte herkesin sorumluluk alması gerektiğine inanıyorum" dedi.
MHP Bursa İl Başkanı Muhammet Tekin, Türkiye’nin zor dönemleri ancak milli birlik ve dayanışma ile aşabileceğini vurguladı. Toplumsal beraberliğin önemine dikkat çeken Tekin, Türkiye Yüzyılı hedeflerinin milletin kararlılığıyla gerçekleşeceğini belirtti. İç cephenin güçlü tutulmasının büyük önem taşıdığını ifade eden Tekin, "Cumhuriyetimizin temel değerlerine sahip çıkacağız ve jeopolitik riskleri bertaraf ederek güçlü bir Türkiye inşa edeceğiz" dedi.
Yerel Yönetimlerdeki Uyum
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ise Bursa'da Cumhur İttifakı'nın güçlü bir işbirliği içerisinde çalıştığını belirtti. "Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığımızın davetiyle burada hemşehrilerimizle bir araya geldik. Cumhur İttifakı, Türkiye’nin güvenli ve istikrarlı bir ülke olması için büyük bir çaba sarf ediyor" diye konuştu.
Etkinlik, partililerin bayramlaşması ve hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.
