Bursa'da Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı'nın düzenlediği bayramlaşma programı, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Programa katılan partililer, birlik ve güçlü Türkiye mesajlarını dile getirirken, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Türkiye'nin coğrafi konumunun zorluklarına dikkat çekti. Büyükataman, Ortadoğu'daki gelişmelerin Türkiye açısından dikkatle takip edilmesi gerektiğini belirtti ve terörsüz bir Türkiye hedefinin önemini vurguladı.
Etkinlik sonrası yapılan röportajda, AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik, bayramlaşma programının anlamlı mesajlar içerdiğini belirtti. Çelik, "Bugün bayram vesilesiyle tüm vatandaşlarımızın ve Bursalı hemşehrilerimizin bayramını kutluyorum. MHP İl Başkanımızın daveti üzerine bu güzel bayramlaşma programına katıldık" dedi. Ayrıca, Cumhur İttifakı'nın Türkiye'deki ve bölgedeki riskleri doğru okuyan bir ittifak olduğunu ifade etti.
MHP Bursa İl Başkanı Muhammet Tekin, Türkiye'nin zor dönemleri sadece milli birlik ve dayanışma ile aşabileceğini vurgulayarak, toplumun beraberliğinin önemine dikkat çekti. Tekin, "Türkiye Yüzyılı hedeflerinin milletin kararlılığıyla gerçekleşeceğine inanıyorum" dedi. Türkiye'nin iç cephesinin güçlü tutulmasının büyük önem taşıdığını belirtti.
Tekin açıklamasında, "Cumhuriyetimizin temel değerlerine ve anayasanın ilk dört maddesine sahip çıkacağız. Jeopolitik riskleri bertaraf ederek güçlü bir Türkiye inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ise Cumhur İttifakı'nın Bursa'da güçlü bir uyum içerisinde çalıştığını belirtti. Yılmaz, "Cumhur İttifakı Türkiye'nin güvenli ve istikrarlı bir ülke olması için büyük bir gayret ortaya koyuyor" dedi. Program, partililerin bayramlaşması, sohbetler ve hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.
