Bursa'dan Mekke'ye Gelen Osman Nuri Özgür, 2.600 Km Yol Katetti

Bursa'dan 2 bin 600 kilometre yol kat ederek Mekke'ye ulaşan Osman Nuri Özgür, umre için yola çıktığını açıkladı.

Bursa'dan Mekke'ye Gelen Osman Nuri Özgür, 2.600 Km Yol Katetti
Bursa'dan 2 bin 600 kilometre yol kat ederek Mekke'ye ulaşan Osman Nuri Özgür, umre için yola çıktığını açıkladı.
Google News'te Abone Ol

Osman Nuri Özgür, Suriye'deki durum biraz rahatlayınca umreye niyet ettiğini ve bu nedenle yola çıktığını belirtti. Suudi Arabistan'a girişte resmi işlemlerini tamamlayarak Mekke'ye 2,5 günde ulaştığını ifade etti. Özgür, yol boyunca yalnızca üç depo mazot yaktığını da vurguladı. Daha önce 1998, 2000, 2003 ve 2005 yıllarında otobüsle hacca giden Özgür, Mekke, Riyad ve Cidde bölgelerinde şoförlük yapmıştı. Bu kez arabasıyla gelmeyi uzun zamandır düşündüğünü belirten Özgür, "Arabamla gelmek yıllardır aklımdaydı" dedi.

Özgür, Ramazan Bayramı namazını Kâbe'de kılmayı hedefliyor. Üç ay önce aracını karavana dönüştüren Özgür, Mekke'deki günlük yaşamını kendi imkanlarıyla sürdürüyor. Banyo, tuvalet, su ve yemek konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamadığını dile getiren Özgür, "Yemeğimi kendim yapıyorum. Türkiye'den gelirken kuru gıdalarımı getirdim" şeklinde konuştu.

Hz. Aişe Mescidi'nde ihrama girerek umresini yapan Özgür, Mekke'de üç ay kalmayı planladığını ifade etti. Ramazan Bayramı namazını Kâbe'de kıldıktan sonra Medine'ye geçmeyi ve 4 gün boyunca 40 vakit namaz kılmayı düşündüğünü belirtti. Bu süre zarfında yaklaşık 30 umre yapmayı planladığını da sözlerine ekledi.

İki çocuk ve dört torun sahibi olan Osman Nuri Özgür, yaşıtlarına çağrıda bulunarak, "Umre yapmak isteyenlere kendi araçlarıyla gelmelerini tavsiye ederim. Hem özgürsünüz hem de ibadetinizi daha huzurlu yapıyorsunuz" dedi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin