Ceza Detayları
PFDK'nın kararları doğrultusunda, Bursaspor'un taraftarlarının çirkin tezahüratları sebebiyle 16 bin lira ceza aldığı belirtildi. Bu durum, aynı sezon içinde deplasmanda yaşanan ikinci ihlal olarak kaydedildi.
Merdiven boşluklarının kullanılmaması sebebiyle ise kulübe 211 bin lira ceza kesildi. Bu eylem, sezon içinde yedinci kez tekrarladığı için ciddi bir yaptırım ile sonuçlandı.
Kulüp, saha olayları nedeniyle de 55 bin lira ceza almak zorunda kaldı. Bunun yanı sıra, belgelerin haksız kullanımı gerekçesiyle Bursaspor'a 60 bin lira ceza verilirken, antrenör Emrah Tanta'ya da 1 ay hak mahrumiyeti cezası uygulandı.
Dayanışma Örneği
Cezaların ardından Bursaspor camiası dikkat çekici bir dayanışma sergiledi. Kulüp Başkanı Enes Çelik, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, taraftarların Türkiye'nin dört bir yanından kulüp hesaplarına bağış yaptığını duyurdu. Çelik, "Bazen dil susar, yürek konuşur. İyi ki varsınız. Hepinizden Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.