Burun Estetiği Ameliyatı Hakkında Bilinmeyenler

Medical Park Tarsus Hastanesi kadrosunda görev yapan PLASTİK Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Süleyman Altınkaya, burun estetiği hakkında tüm merak edilen soruları yanıtlayarak burun estetiği ameliyatı hakkında önemli bilgiler verdi.

05 Mart 2018 Pazartesi, 18:51
Burun Estetiği Ameliyatı Hakkında Bilinmeyenler
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Medical Park Tarsus Hastanesi kadrosunda görev yapan PLASTİK Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Süleyman Altınkaya,’ya burun estetiği hakkında tüm merak edilen soruları yanıtlayarak burun estetiği ameliyatı hakkında önemli bilgiler verdi.
Burun estetiği ameliyatı sonrası çok ağrı oluyor mu?
Burun estetiği ameliyatı olmak siteyenlerin en çok sorduğu sorulardan biri de ameliyat sürecinin ağrılı olup olmadığıdır. Ameliyat sonrası dönemde hastanede geçirilen sürede burunda ağrı genellikle iyi bir ağrı kontrolü ya hiç ya da çok az olmaktadır. Bu ağrılarda genelde ameliyattan bir gün sonra neredeyse tamamen geçmiş olur. 
Tamponsuz burun estetiği ameliyatı var mıdır?
Öncelikle burun ameliyatı sonrası eskiden kullanılan tamponları artık kullanmıyoruz. Artık kullandıklarımız silikon yapıda yumuşak splintlerdir. Bunlar burundan kaygan yapıları nedeniyle ağrı oluşturmadan çekilebilir kolayca. Ayrıcabazın burun estetiği ameliyatlrında burun içine birşey koymaya bile gerek kalmaz.
 
Burun estetiğinde burun kemikleri her zaman kırılır mı?
Burun estetiğinde büyük burun kemeri olan veya kemik eğriliği olan hastaların sorunlarının giderlmesi için burun kemiklerinin yeniden şekillendirlmesi gerekmektedir. Bu durumlarda burun kemiklerne müdahale ediyoruz.
 
Burun ameliyatlarında gözler morarır mı?
Burun ameliyatlarında, kemik müdahalesi yapılmışsa göz altların ameliyat sonrası morarma olabilir. Uygun hastalarda ve tekniklerde bu morarma ya çok az ya da hiç olmayabilir de.
 
Burun estetiği sonrası darbelerden ne kadar süre korunmak gerekiyor?
öncelikle burun ameliyatı olun veya olmayın buruna alınan ciddi darbelerde burun etkilenir ve genelde şekilde değişme olur. Bu değişim çoğunlukla burunda çökme ve eğilme şeklinde kendini gösterir. Özellikle burun ameliyatları sonrasında hastalarımdan en az 3 ay küçük darbelerden de korumalarını istiyoruz ve gözlük takmalarını ameliyat sonrası 2 ay istemiyoruz.
 
Burnum güzel oldu ancak burnumun düşmesinden korkuyorum!
evet bu hastalarımızdan en çok duyduğumuz sorudur. Öncelikle bu biraz hastanın burnuna(özellikel birden çok ameliyay geçirmiş hastalar) ve yapılan tekniğe bağlıdır. Burun ucu düşmesi güncel tekniklerle çok nadir oluşan bir durumdur. Hastalarımızın korktuğundan çok daha nadirdir.
 
Burun ameliyatı oldum ama istediğim gibi olmadı. Tekrar burun ameliyatı olabilir miyim?
Ne yazık ki tüm dünyada yapılan burun estetiği ameliyatlarından sonra hastaların Yaklaşık 20 de biri tekrar ameliyat tekrar ameliyat gerekitdmektedir. Bu nedenle ameliyat olup istediği gibi sonuç alamayan hastaların tekrar burun ameliyatı olma şansı vardır.
 
Burun estetiği ameliyatı ile burun tıkanıklığı sorunu ortadan kaldırılabilir mi?
 
Kişilerde burun tıkanıklığına burun orta bölmesindeki eğrilikler ya da konkalardaki şişmeler neden olmaktadır ve buna tıbbi literatürde septum deviasyonu adı verilmektedir. Burundaki tıkanıklık, kişinin rahat nefes almasını, spor yapmasını engellediği gibi, horlamaya, ağızda kokuya ve kurumaya neden olmaktadır.
 
Burun estetiği ameliyatı ile kişinin burun tıkanıklığının giderilmesi aynı zamanda da burnundaki eğri görünüm düzeltilerek hoş bir görünüm kazandırılması amaçlanmaktadır. Bu operasyonun başarılı olması doktorun tecrübesi ve becerisine bağlı olduğu kadar, burun yapısı ve burundaki deformitenin şiddeti ve yoğunluğuna da bağlıdır. Operasyon sonrasında kişinin hem iyi bir görünüme sahip olması hem de tüm sıkıntılarında kurtulması operasyonun başarılı geçtiğinin kanıtıdır.
Burun estetiği ameliyatlarında hedef nedir?
burun estetiğinde esas hedef kişinin yüzüne uygun bir burun oluşturabilmektir. Burun estetiği erkeklerde ve kadınlarda farklı estetik yaklaşımla yapılır. Tek tip bir burun mantığı estetik bir yaklaşım değildir.
Kaynak: Tarsus Objektif

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti