Büyükçekmece Adliyesi'nde meydana gelen hırsızlık olayı, adli emanette görevli memur Erdal T.'nin altınları çalarak İngiltere'ye kaçmasıyla gündeme geldi. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, Erdal T. ve diğer şüpheli Kemal D. hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Yapılan araştırmalar sonucunda, Erdal T.'nin 19 Kasım 2025 tarihinde ailesiyle birlikte İngiltere'ye gittiği tespit edildi. Diğer şüpheli Kemal D. ise olayın ardından yakalanarak gözaltına alındı. Edinilen bilgilere göre, Erdal T. WhatsApp üzerinden arkadaşlarına "Ben malları sattım, Allah çarşınıza pazar versin" mesajı gönderdi.
Olayla ilgili yürütülen soruşturmada, Erdal T.'nin adliyede hizmetli olarak çalıştığı, adli emanet kasasının anahtarına sahip olmadığı, sadece odanın anahtarının kendisinde bulunduğu öğrenildi. Kemal D. ise 2021 yılından beri adliyede memur olarak görev yapıyor ve adli emanet kasası ile odasının anahtarına sahipti. Soruşturma devam ederken, adli emanet kapısının çift anahtar sistemi ile çalıştığı ve son denetimin iki ay önce yapıldığı belirtildi. Yaşanan hırsızlık, rutin denetim sırasında Cumhuriyet Savcısı tarafından fark edildi.
Öte yandan, çalınan altınların İstanbul merkezli bir sahte vatandaşlık operasyonu kapsamında ele geçirilen ziynetler olduğu tespit edildi. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli Erdal T. ve eşi Esma T. hakkında kırmızı bülten talep etti. Gözaltına alınan Kemal D.'nin ise adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. Soruşturma, olayın detaylarını ve şüphelinin bağlantılarını araştırmaya devam ediyor.