Büyükeceli Sahili, Büyükşehir Tarafından Temizlendi

Gelen ihbar üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, Mersin’in Gülnar İlçesi Büyükeceli sahilinde kıyıya vuran zift benzeri kimyasal atığı temizledi.

21 Temmuz 2019 Pazar, 12:13
G: 21.07.2019 - 12:24
Büyükeceli Sahili, Büyükşehir Tarafından Temizlendi
-

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ve Jandarma eşliğinde alınan numuneler incelenmek üzere laboratuvara götürülürken, savcılığın da konuyla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, denizi ve sahilleri kirletenlere göz açtırmıyor. Gülnar İlçesi Büyükeceli sahilinde kıyıya vuran zift benzeri kimyasal atık, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından temizlendi. Savcılığın da denizi ve sahili kirletenlerle ilgili soruşturma başlattığı ifade edildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin 444 2 153 Çağrı Merkezi’ne gelen ihbarda, Gülnar İlçesi’ne bağlı Büyükeceli sahilinde zift benzeri yapışkan bir maddenin kıyıyı kapladığı ve vatandaşların üzerine bulaşan maddenin temizlenemediği bilgisi paylaşıldı. İhbar üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, Gülnar Şube Müdürlüğü’ne konuyla ilgili bilgi verdi. Sahili temizlemek üzere Büyükeceli’ye giden Gülnar Şube Müdürlüğü’nde görevli 14 kişilik ekip, ihbarın doğru çıkması üzerine sahilde geniş bir temizlik çalışması gerçekleştirerek vatandaşların temiz ve güvenli bir şekilde denize girebilmelerini sağladı.

Savcılık da harekete geçti
Büyükşehir Belediyesi ekipleri, temizlik çalışmasına başlamadan önce denizden gelen kimyasal atık ile ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bilgi verdi. İl Müdürlüğü yetkilileri ve Jandarma eşliğinde alınan numunelerin incelenmek üzere laboratuvara götürüldüğü ve kim ya da kimler tarafından bırakıldığının tespit edilmesi için savcılık tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, açık denizde depo ve tank temizliği yapan gemilerin, depoların dip kısımlarında biriken mazot ve yağ atığını denize bıraktığı ve dalgaların etkisiyle kıyıya vurduğu vurgulandı.
Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yetkili olduğu alanlarda deniz denetimine ara vermeden devam ettiği bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti