İSTANBUL - Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Cumhuriyet gazetesine destek ziyafetinde bulundu. Tutuklamalardan derin üzüntü duyduğunu dile getiren Başkan Büyükerşen, Türkiye’de henüz arzulanan hukuk düzeninin kurulamadığını söyledi.
Ziyaretinde hatıra defterini imzalayan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, burada yaptığı açıklamada, “Sevgili Can Dündar ile Erdem Gül'ün tutuklanması hepimizi çok üzdü. Bu durum bir kere daha ortaya koydu ki Türkiye’de henüz özlediğimiz ve son yıllarda mücadelesini verdiğimiz hukuk düzeni henüz kurulamamış. Öyle inanıyorum ki her ikisi de tekrar özgürlüğe kavuşacaklar. Çok yakın zamanda bu binada onları yine de verdikleri savaşın, yazılarını yazdıkları, gazeteyi yaptıkları masaların başında kucaklayacağız. Bütün ümidimiz Türkiye’nin bir gün gerçekten hukuk düzenine kavuşacağı, hukuk güneşi elbet bir gün doğacak. Ve bu karanlıklardan kurtulacağız. Bu da geçer yahu...” dedi.
Ziyaretçiler için oluşturulan hatıra defterini imzalayıp gazete çalışanlarıyla bir süre sohbet eden Büyükerşen, binadan ayrıldı. CİHAN
Büyükerşen Türkiye’de henüz özlediğimiz hukuk düzeni kurulamamış
İSTANBUL - Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Cumhuriyet gazetesine destek ziyafetinde bulundu