Büyükşehir, 83 Yaşındaki Görme Engelli Emine Teyzeyi Yalnız Bırakmıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, her koşulda yardıma ihtiyaç duyan vatandaşların yanında yer alıp, dertlerine derman olmaya devam ediyor.

20 Temmuz 2020 Pazartesi, 10:26
Büyükşehir, 83 Yaşındaki Görme Engelli Emine Teyzeyi Yalnız Bırakmıyor
-

Büyükşehir ekipleri, Akdeniz İlçesi Şevket Sümer Mahallesi’nde tek göz odalı müstakil bir evde yaşamını devam ettirmeye çalışan görme engelli Emine Bakır’ı yalnız bırakmayarak, verdiği hizmetlerle ona yoldaş oluyor.

Büyükşehir tüm birimleriyle Emine teyzenin yanında
Sorunların birebir yerinde değerlendirilmesi için Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen “Git, Dinle, Çöz Projesi” ile ekipler dezavantajlı birçok kişinin yanında yer alıyor. Yüzlerce kişiye ulaşılan projeyle hayatına dokunulan kişilerden biri de 83 yaşındaki Emine Bakır. Mart ayında Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından tespit ve takibi yapılan ve o süreçten bu yana bir dakika bile yalnız bırakılmayan görme engelli Emine Teyze’ye, Büyükşehir Belediyesi tüm birimleriyle hizmet veriyor.
Kadın ve Aile Hizmetleri personelinin rutin ziyaretleri ile Emine Teyze yalnız bırakılmazken, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından başta evde bakım, sağlık ve yaşlı destek hizmeti veriliyor. Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Aşhane’den sıcak yemek de götürülen Emine Teyzenin evi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi tarafından da haşereye karşı ilaçlanıyor. Pandemi sürecinde de hizmetleri sıklaştırılan Emine Teyze, yaşlı destek hizmetleri kapsamında da günlük olarak aranıyor ve hali hatırı sorularak, yalnızlığı paylaşılıyor.

Tek göz bir odada verilen yaşam mücadelesi
Tek göz odalı ve bir mutfağı bulunan müstakil evde yaşam mücadelesi veren Emine Teyze, 4 ay kadar önce bakımevine götürülen engelli, yatağa tam bağımlı ve Alzheimer hastası 61 yaşındaki oğlu Mahmut Bakır’ın bakım merkezine yerleştirilmesiyle birlikte tam anlamıyla yalnız kaldı. Aslen Adıyamanlı olan ve yaklaşık 50 yıl önce Mersin’e yerleşen Emine Teyze, eşini 25 yıl önce kaybetti. Yetkililerden gelen huzurevi ya da bakım merkezine yerleştirilme önerilerini reddeden Emine Teyzenin tek destekçisi Mersin Büyükşehir Belediyesi oldu.

Büyükşehir Emine teyzeyi göz muayenesine de götürdü
Yaşlı maaşı ile yaşam mücadelesi vermesine rağmen yetkililerden bir isteği olmadığını belirten Emine Teyzenin gözü de gönlü de tok. Sadece gözü için doktora gitmeyi talep eden Emine Teyzenin tedavisi için gerekli adımlar atıldı. Mersin Büyükşehir’in öncülüğünde Adana Devlet Hastanesi’nde Türkiye’de göz alanında uzman en iyi doktorlardan biri tarafından tedavisi yapılacak olan Emine Teyzenin bir gözüne nakil, diğer gözüne de kornea tedavisi uygulanacak. Bundan sonraki süreçte de Büyükşehir Belediyesi tedavinin takibini yapacak.

Emine Teyze: “Evvela Allah, sonra Belediye sağ olsun”
Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin kendisini devamlı ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Emine Bakır, aldığı hizmetleri anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Emine Teyze, “Allah razı olsun. Onlar geldiğinde mutlu oluyorum. Ben yalnız oturuyorum. Gözüm 2 yıldır görmüyor. Gözüme kıl geldi çektim. Bundan sonra böyle görmemeye başladım. Bazen oğlum yanıma geliyor, bazen gelemiyor. Sizi Allah korusun. Başımızdan eksik olmayın. Bana yemek de getiriyorlar. Belediye’nin hizmetlerinden memnunum. Başımın, gözümün üstünde yerleri var. Allah razı olsun. Belediye olmasa ben burada nasıl geçinirim? Evvela Allah, sonra Belediye sağ olsun. Çok memnunum. Başım gözüm üstünde yeriniz var. Sağ olun teşekkürler. Belediye reisine gittiğinizde benden çok selam söyleyin” dedi.

“Tedavi sürecinde Emine Teyzenin yanında olacağız”
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’ndan Burcu Sert, Emine Teyzeyle pandemi döneminde tanıştıklarını ve o günden beri gerçekleştirdikleri ziyaretleri düzenli olarak devam ettirdiklerini söyledi. Sert, “Geçen hafta itibari ile tedavi sürecine başladık, hastaneye götürdük. Büyükşehir Belediyesi olarak tedavi sürecinde yanında olacağız” diye konuştu.

Sosyolog Özmutlu: “Duygusal yoksunluğunu bir nebze de olsa tamamlamaya çalışıyoruz”
Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri Birimi’nde görevli Sosyolog Eylül Özmutlu ise “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak onun yanında olmaya çalışıyoruz.Duygusal yoksunluğu var. Biz bunu bir nebze de olsa tamamlamaya, her zaman yanında olduğumuzu belirtmeye çalışıyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”