Büyükşehir Belediyesi Mola Evleri Açıyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, Doğu Akdeniz Engelli Dernekler Federasyonu ve Mersin İl Engelliler Meclisi Başkanı Hatice Özenler ile Mersin İl Engelliler Meclisi üyesi derneklerden temsilcilerle bir araya geldi.

24 Aralık 2019 Salı, 09:38
Büyükşehir Belediyesi Mola Evleri Açıyor
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, Doğu Akdeniz Engelli Dernekler Federasyonu ve Mersin İl Engelliler Meclisi Başkanı Hatice Özenler ile Mersin İl Engelliler Meclisi üyesi derneklerden temsilciler ile bir araya geldi. Seçer, temsilcileri tek tek dinleyip, notlarını aldı. Engelli bireyler için yeni Mola Evleri açacaklarının müjdesini veren Başkan Seçer, “Engellilerimiz ile ilgili yeni projeksiyonlarımız olacak” dedi.
“Biz Belediye olarak bunu yapmakla mükellefiz”
Başkan Seçer, dezavantajlı yurttaşlara hizmet ederken bunu bir himmet ya da lütuf gibi göstermeden yapmaları gerektiğini aktararak, “Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik, sosyal bir hukuk devletidir. Sosyal devlete yaraşan da tüm bireylerini, özellikle dezavantajlı bireylerini korumak, kollamak, onların annesi, babası olmak, onlara her konuda yardımcı olmak ya da beraber olma zorunluluğu getiriyor. Biz de Belediye olarak bir kamu kurumuyuz. Bunu yapmakla mükellefiz. Bunu yaparken de Belediye Başkanı olarak böyle bir irade ortaya koymanız lazım” dedi.
“Engellilerle ilgili hizmetlerimiz daha da ileriye gidecek”
Seçer, daha etkin ve hızlı hizmet verebilmek adına 2 daire başkanlığını birleştirerek, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet vermeye devam ettiklerini anlatıp, kamuoyunda Engelliler Daire Başkanlığı’nın kapatıldığı yönündeki yanlış bilgilere açıklık getirdi. Başkan Seçer, “Amacımız Belediye Başkanı olarak popülist siyaset yapmak değil. Biz engellileri yok saydığımız, önemsemediğimiz, bu gerçeği görmediğimiz için teşkilat şemamızda böyle bir değişikliğe gitmedik. Bunu size böyle söylüyorlarsa hem bana karşı bir haksızlık, insafsızlık, hem gerçekten art niyetli bir tavır. Efektif çalışmayan bütün yapıları birleştirdik. Bazı daireleri birleştirdik, bazı daireleri ayırdık. Bu yeni bir teşkilat şeması, bu iyi niyetli bir yaklaşım. Daha süratle bu belediyeyi daha etkin yönetme adına yapılmış. Engellilerle ilgili bizim belediyemizin hizmetlerinde geriye gitme olmayacak, bilakis mevcut hizmetleri daha sağlamlaşacak, daha da ileriye gidecek. Onun için bu değişiklik yapılmış. Ona takılıp kalmayınız” ifadelerini kullandı.
“Engellerimiz ile ilgili yeni projeksiyonlarımız olacak”
Engelli bireylere yönelik süregelen bazı çalışmaları olduğunu ve bundan sonra da devam edeceğini dile getiren Seçer, “Engellerimiz ile ilgili yeni projeksiyonlarımız olacak. Geçtiğimiz yaklaşık 8.5 ay içerisinde de engellilerle ilgili çalışmalarımız devam etti. Siz de bunun içerisindesiniz. Daha fazla kaynak ayrılabilir dediniz. Revize edilebilir, yeni projeksiyonlarda bütçe aktarımı yapılabilir. Yeter ki belediye başkanı ve belediye yönetimi olarak burada bir irade ortaya koyalım” sözlerine yer verdi.
“Asıl travmatik durumu aile yaşıyor”
Engelsiz Yaşam Merkezi ile ilgili bazı tasarrufları olduğundan söz eden Seçer, “4 daire başkanlığımız iç içe çalışıyor. Sağlık, Engelliler, Kadın ve Aile, Sosyal Hizmetler. Çok daha geniş bir bakış açısı. Her yere dokunabiliyor. Size yapılacak sosyal yardımlardan tutun, sağlık hizmetlerine, evde bakıma kadar ya da kadınlarla ilgili sorunlara kadar birçok alanda sizlerin yanında olacaklar. Kadın ve Aile Dairesi Başkanlığımız da sizler için çok önemli. Asıl travmatik durumu aile yaşıyor. Bu açıdan da bizim o daire ile temasta olmanız gerekiyor. Bizim bazı çalışmalarımız da oldu. Özellikle aileler engelli çocuklarının bakımında, onların sosyal hayata katılımında, psikolojik sorunlarında yalnız kalıyorlar. Bunların desteklenmesi gerektiği gerçeğini gördük” dedi.
Kentin fiziki koşullarını da düzelteceklerini belirten Seçer, dernek temsilcileri tarafından aktarılan ve aldığı notlar arasında en başta eğitim konusunun geldiğine değindi. Seçer, “Gerçekten sadece insanlara parasal yardım ya da bir takım alet, ekipman yardımı, dezavantajlı gruplara bakımın dışında asıl önemli olan eğitim verebilmek. Onların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayabilecek, çalışma hayatına katılmasına katkı sunabilecek bazı çalışmalar yapmak lazım. Bunun da tabii ki en önemli bacağı eğitim. Bu konuyu önemsiyoruz” diye konuştu.
İlçelerdeki iletişimi de koordinasyonlar vasıtasıyla çözdüklerini belirten Seçer, “Eksik kalan bir tarafımız varsa bu konuda düzeltiriz. 13 ilçemizde, Tarsus’tan Mut’a kadar daha iletişime kolaylaştıracak tedbirler de alırız, bundan endişeniz olmasın” dedi.
“Mola Evi haftada 250 vatandaşımıza hizmet verecek”
Mola evleri konusunda da bilgi veren Seçer, şunları söyledi:
“Daha önce bir Mola Evi açılmış. Mola Evi olsun diye açılmış. Çok sürdürülebilir, etkin bir yer değil. Orayı kapattık ama şimdi yenisi hizmete giriyor. Toroslar’da hazır. Çalışma sistemini değiştirdiler. Sizlerden müracaat alacaklar. Haftada 250 vatandaşımıza hizmet verecek. Kısa süre pilot çalışmayı göreceğiz, eksiklerimizi not alacağız. Yine Yenişehir’de bir yer var. Oranın tahsisi için çalışalım dediler. Dün toplantı yaptık. Sizin konunuz da konuşuldu. Orayı bir görelim birkaç ay içerisinde ikinci Mola Evimiz’i de oradaki eksiklikleri görerek yapalım. Sistemi değiştiriyoruz. Bize müracaat edecek, kayıtları alacağız, bir dosya vereceksiniz, bazı engelliler ilaç kullanıyor. Biz bütün bu sağlık konusundaki bilgilerini alacağız ve randevu ile yapacağız. Sabah 08.00, öğleden sonra 15.30-16.00’da en geç gelip almanız lazım gibi bir sistem oluşturuyor arkadaşlar. Bunu da hizmete alacağız. Beraber yapacak çok işimiz var. Sizin derdinizi siz benden daha iyi bilirsiniz.”
“Engellilere de bu konuda özel bir sayfa açacağız”
En çok zorlandıkları alanların başında istihdam konusunun geldiğini ve bu durumun sadece dezavantajlı gruplar için değil, birçok yurttaşın da sorunu olduğunu ifade eden Seçer, “Mutlaka belediye bir istihdam kapısı, bir fabrika değil ama bizim çalıştıracak insana ihtiyacımız var. Belli bir kadromuz var. İhtiyaçlar çerçevesinde bunun sözünü veriyorum. Bu konuda da hemen arkadaşlarımdan bazı çalışmalar isteyeceğim. Zaten mümkün olduğunca bir pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Kariyer Merkezimizle istihdam arayışlarına katkı sunmak amacındayız. Engellilere de bu konuda özel bir sayfa açacağız. Elimizden geleni yapacağız” diye sözlerine son verdi.
Dernek başkanlarının Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’ne gidişlerde sıkıntı yaşadıkları ve bu yüzden servis talep etmeleri üzerine Başkan Seçer, o noktaya bir servis koyacaklarını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti