Büyükşehir Belediyesi, Sıcak Asfalt Çalışmalarında İlk Kez Multıplex Duyarga Sistemini Kullandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, sıcak asfalt çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Akdeniz İlçesi Hal Mahallesi Turgut Özal Bulvarı’nda 5 bin 500 ton sıcak asfalt kaplama çalışması yapıldı. Büyükşehir Belediyesi, ilk defa bu çalışmada son teknoloji bir sistem kullandı.

23 Eylül 2020 Çarşamba, 16:28
Büyükşehir Belediyesi, Sıcak Asfalt Çalışmalarında İlk Kez Multıplex Duyarga Sistemini Kullandı
-

Vatandaşların daha kaliteli ve konforlu ulaşımı için başlatılan asfalt atağı kent merkezi ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında bulunan tüm ilçe ve mahallelerindeki yollarda gerçekleştiriliyor. Ekipler, çalışmalar kapsamında Akdeniz İlçesi Hal Mahallesi Turgut Özal Bulvarı’nda öncelikle mevcut yıpranmış asfaltı freze makinesiyle kazıyarak, zemin hazırlık çalışmalarını tamamladı. Zaman kaybetmeden asfalta hazır hale getirilen yola bitümlü sıcak karışım (BSK) asfalt serimi gerçekleştirildi. Ekipler tarafından bölgede 5 bin 500 ton sıcak asfalt kaplama çalışması yapıldı.

3 bin metre bordür döşeme çalışması yapıldı
Sıcak asfalt çalışmalarının yapıldığı bölgedeki refüjde ve mevcut kaldırımlarda deforme olmuş bordürler de ekipler tarafından yenilendi, 3 bin metre bordür döşeme çalışması yapıldı. Yapılan hummalı çalışmalar sayesinde vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılan yol, ulaşım için konforlu ve güvenli hale getirildi.

Multiplex Duyarga Sistemi ilk kez kullanıldı
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Hal Mahallesi Turgut Özal Bulvarı’nda yol yapımında son teknoloji olan Multiplex Duyarga Sistemi’ni ilk defa kullandı. Sıcak asfalt serimi yapılırken asfalt finişeri için Multiplex Duyarga Sistemi kullanılarak, yapılan yolun kusursuz olması ve sıfır hata ile yapımı sağlandı.
Büyükşehir Belediyesi, bundan sonraki süreçte aşınma tabakası çalışmasının yapıldığı bütün sıcak asfalt serimlerinde bu sistemi kullanacak.

Esnaf, asfalt çalışmasından memnun
Esnaf Levent Tutcan, 6 senedir bölgede esnaflık yaptığını ifade ederek, “Bu mahallede oturuyorum, bu bölgenin çocuğuyum. Büyükşehir’in yapmış olduğu bu güzel şeylerden dolayı onları tebrik ediyorum. 6 sene içerisinde ben böyle bir şey görmemiştim ama bu sene değişiklik görmeye başladık. Çalışılıyor, yapılıyor. Sağ olsunlar, var olsunlar. Devamını bekliyoruz” dedi.
Bölgede işletmecilik yapan Fırat Ergüvan, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan asfalt çalışmasıyla ilgili konuşarak, “Asfaltlama güzel bir olay. Sonuçta temizlik, yenileme. Buradan geçen araçların yol bozuk olduğunda verdiğinde rahatsızlığı ortadan kaldırıyor. İşletmemiz için de güzel olacağını düşünüyorum. Vahap Bey’in hizmetlerinin ve başarılarının devamını diliyoruz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”