Büyükşehir, Çok Sayıda Kadını Sinemada Bir Araya Getirdi

Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’ta yaşayan ve aralarında daha önce hiç sinemaya gitmemiş olanların da bulunduğu çok sayıda kadını sinema etkinliğinde buluşturdu.

18 Nisan 2022 Pazartesi, 11:48
Büyükşehir, Çok Sayıda Kadını Sinemada Bir Araya Getirdi
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’ta yaşayan ve aralarında daha önce hiç sinemaya gitmemiş olanların da bulunduğu çok sayıda kadını sosyal farkındalık yaratmak amacıyla sinema etkinliğinde buluşturdu. Büyükşehir Belediyesi’nin misafiri olan, toplumun farklı kesimlerinden ve meslek gruplarından kadınlar, kadına şiddetle mücadele konusuna da dikkat çekmek amacıyla ‘Bergen’ filmini izledi.

Özellikle dezavantajlı mahallelerde yaşayan, üretici kadın stantlarında stant açan, sosyal medyada kadın dayanışmasına destek olan, farklı kadın kooperatiflerinde yer alarak, birbirinden farklı meslek kollarında çalışan kadınlar ile ev hanımları, Tarsus’taki bir alışveriş merkezinde bir araya gelerek, hafta sonu farklı bir aktivitede yer almanın keyfini yaşadı. Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Ünzile Kuru da kadınlarla birlikte filmi izledi.

Başkan Seçer, kadınlarla görüntülü konuştu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sinema etkinliğine katılan kadınları filmin ilk yarısında görüntülü arayarak, “Çok memnun oldum sizleri gördüğüm için. Güzel, neşeli saatler geçirin. Emeği geçen arkadaşlara da sizleri buraya getiren arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum” dedi. Kadınlar da kendilerine böyle bir imkânı sağlayan Başkan Seçer’e teşekkür etti, ‘Yaşa Başkan’ alkışları yükseldi.

“Bu çalışma toplumsal bir farkındalık yaratıyor”

CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer, Tarsus'ta yaşayan dezavantajlı kadınların ve ömürlerinde hiç sinemaya gitmemiş ya da çeşitli sebeplerle uzun zamandır sinema filmi izleyememiş kadınların bu talebini geri çevirmedi. Bulunduğumuz sinema salonunda Bergen filmini kadınların izlemesini sağladı” dedi.

Başkan Seçer’in göreve geldiği günden bu yana tüm hizmet ve çalışmalarında kadınları önceleyen projeler gerçekleştirdiğini vurgulayan Varal, “Özellikle aileye, kadına yönelik şiddet uygulayan personele ilişkin yaptırımlar Türkiye’de bir ilk özelliği taşımakta. Yine kadına yönelik istihdam politikaları açısından da Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in pozitif ayrımcılık yaptığını görüyoruz. Kadına yönelik şiddetin her türlüsüne karşıyız ve Mersin Büyükşehir Belediyesi de bu konuda Türkiye’de en önemli işleri gerçekleştiren belediye” diye konuştu.

“20 sene oldu sinemaya gelmeyeli”

Ev hanımı Hatice Sever, çok uzun zamandır sinemaya gitmediğini belirterek, “20 sene oldu sinemaya gelmeyeli; ev hali, çocuklar derken. Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim. Bergen filmini ilk defa izleyeceğiz. Eşleri evde bıraktık, biz sinemaya geldik” dedi.

Etkinlikten çok memnun kaldığını söyleyen ve Başkan Seçer’e teşekkür eden Melek Bozat, “Kaç senedir Tarsus'ta oturuyorum. İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Böyle güzel programlar, böyle güzel şeyler yaptığı için tekrardan teşekkür ederim. Çok eğlendik, çok mutlu olduk. Çocuklarla birlikte geldik” dedi.

“Film güzeldi. Acılarla dolu bir hayat...”

Şeyda Aras, ilk defa sinemaya geldiğini ifade ederek, “Film güzeldi. Acılarla dolu bir hayat. Kadınlarla bir arada bir aktivitede olmak çok güzel” diye konuştu. Ev hanımı ve 3 çocuk annesi Ayşe Kara ise “Güzel bir şey. Memnun kaldım. En son sinemaya geleli bayağı oldu. Yani 3 sene önceydi herhalde geldiğimde. Çocuk olunca fazla bir yere gidemiyorum. Güzel bir şey sinema” ifadelerini kullandı.

Elif Kara da Başkan Seçer’in kadınlara pozitif ayrımcılık yapmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Bir kadın olarak gururlandırdı. Güzel bir duygu. Etkinliklerin olması kadınlar açısından çok güzel. Mesela ben 2 yıl önce gelmiştim, pandemiden dolayı giremiyordum. Tesadüfen Tarsus’a geldik. Bir etkinlik olduğunu öğrendik. Girdik, memnun kaldım. Çok güzel bir duygu. Kadınlara böyle ayrıcalık tanınması çok güzel” dedi.

“Kadınlara yönelik daha farklı yasalar çıkmasını istiyorum”

Etkinliğin de filmin de çok güzel olduğunu söyleyen Meral Tok, “Kadınlara yönelik daha farklı yasalar çıkmasını istiyorum. Yani kadınlar bu şekilde ezilmemeli” ifadelerini kullandı. Birgül Eryılmaz da Bergen filmi hakkındaki düşüncelerini aktarırken, kadınlara yönelik şiddetin kendisini çok üzdüğünü ifade etti.

Çiğdem Akbaş, şiddetin her dönemde devam ettiğini dile getirerek, “Hala kadına şiddet var. Bergen zamanı değil, hala devam ediyor ve kimse önüne geçmiyor. Böyle bir etkinlikte bir araya gelmek çok güzeldi. Vahap Bey’e çok teşekkür ediyorum desteğinden dolayı. Biz kadınlara hep öncelik sağladığı için. İyi ki var” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”