Büyükşehir Ekipleri Köy Köy Gezerek Sorunları Dinliyorlar

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Gezici Hizmet Ekibi’ ile Anamur’dan Çamlıyayla’ya kadar Mersin’in en ücra mahallelerine ulaşarak, vatandaşların sorunlarını dinliyor, talep ve istekleri anında ilgili birimlere iletiyor.

10 Mart 2017 Cuma, 20:36
Büyükşehir Ekipleri Köy Köy Gezerek Sorunları Dinliyorlar
-

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet vermeye başlayan Gezici Hizmet Ekibi, öncelikli olarak kırsal mahallere giderek, mahalle muhtarları ve vatandaşlarla sohbet ediyor, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu hizmetleri anlatıyor bunların yanı sıra vatandaşların sorunlarını dinleniyor.
 

Gerek kahvehanelere gerekse de vatandaşların evlerine gidilerek gerçekleştirilen ziyaretler sırasında tespit edilen sorunlar, anında Hizmet Talep Yönetim Sistemi (HTYS)’ne giriliyor. HTYS sayesinde vatandaşlar tarafından iletilen talep ve şikayetler ilgili daire başkanlıklarının sistemine düşerek, gerekli işlemler başlatılıyor, anında çözüm önerileri sunuluyor. HTYS sisteminden önce bildirilmesi ve çözüm üretilmesi gereken acil konular, ilgili daire başkanlarına direkt iletiliyor.
 

Şimdiye kadar Gezici Hizmet Ekibi ile Mezitli, Toroslar, Akdeniz, Yenişehir ve Mut’un en ücra mahallerine ulaşan Mersin Büyükşehir Belediyesi, uzak yakın demeden vatandaşa hizmet ediyor.
 

Öte yandan Gezici Hizmet Ekibi, gittikleri mahallelerde vatandaşlara iletmek üzere yanlarına hediyeler alırken, çocuklar için de içerisinde yapboz, kalemlik ve Türk bayrağının bulunduğu paketler götürüyor. Ekipler, hediye paketlerinin yanı sıra Dosteli Market’te hazırlanan kolileri, tespit edilen yardıma muhtaç insanlara ulaştırarak, vatandaşlara yardım elini uzatıyor.

Çalışmalarına öncelikle kırsal mahallelerden başlayan Gezici Hizmet Ekibi, merkez mahalleleri de ziyaret ederek, Mersin’de ayak basmadığı mahalle bırakmayacak.
 

“Daha önce böyle bir uygulama görmemiştik”

Gezici Hizmet Ekibi, son olarak ziyaret ettiği Akdeniz İlçesinin Civanyaylağı, Iğdır, Camili, Köselerli ve Akdam mahallelerinde mahalle muhtarları ve vatandaşlarla bir araya geldi.
 

Civanyaylağı Mahalle Muhtarı İsmail Toker, “Daha önce böyle bir uygulama görmemiştik. Teşekkür ediyoruz. Vatandaş ne istiyorsa birebir isteklerini söylüyor ve bu çok güzel bir şey. Böyle işlerin devamını istediğimiz gibi yapılmasını da istiyoruz. Hizmetler yapılıyor. Yollarımız yapıldı, mezarlıklarımız yapıldı ve devam ediyor. Eksiklerimiz de sırası gelince yapılıyor. 444 2 153 hattı ile daha önce hiç irtibata geçmedim ama bugün ayağımıza kadar kendileri geldi. Bizim için çok güzel bir hizmet. Anında isteklerimizi dinleyip, kayıt altına alıyorlar. Zaten sıkıntımız olmuyordu ama böylelikle
 

taleplerimizin akıbetini takip etmemiz daha kolay olacak. Mahallem adına teşekkür ediyorum” dedi.

Iğdır Mahalle sakinlerinden İsa Süngü, “64 yıldır Iğdır’da yaşıyorum. Daha önce böyle bir hizmet görmemiştim. Hep biz gidiyorduk. Ama şimdi hizmetler ayağımıza kadar geliyor. Büyükşehir Belediyesi’nden memnunuz. Yollarımız, muhtarlığımız yapıldı, ne istersek yapıldı” diyerek, düşüncelerini paylaştı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi