Büyükşehir Şehir Tiyatrosu, Dünya Tiyatro Günü’nde "Ölümü Ardında Gezdirenler’’ Oyununu Sahneledi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘27 Mart Dünya Tiyatro Günü’ dolayısıyla, usta şair ve yazar Sabahattin Ali’nin hikâyelerinden sahneye uyarlanan ‘Ölümü Ardında Gezdirenler’ oyununu sahneledi.

28 Mart 2021 Pazar, 21:12
G: 28.03.2021 - 21:34
Büyükşehir Şehir Tiyatrosu, Dünya Tiyatro Günü’nde "Ölümü Ardında Gezdirenler’’ Oyununu Sahneledi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde usta şair ve yazar Sabahattin Ali’nin Sarhoş, Böbrek, Ayran adlı hikâyelerinden sahneye uyarlanan ‘Ölümü Ardında Gezdirenler’ oyununu sahneledi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer de oyunu izledi. Başkan Seçer, “Bizi aydınlatacak; bize barışı, huzuru, kardeşliği getirecek en büyük enerji kaynağının sanattan geleceğini düşünüyorum” dedi.
Usta şair ve yazar Sabahattin Ali tarafından yazılan, Levent Aras ve Ömer Naci Topçu tarafından uyarlanan ve yine Ömer Naci Topçu tarafından sahneye konulan oyun, Ersen Ocak tarafından sahnelendi. Oyunun yönetmenliğini ise Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak yaptı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Ek Bina Nevit Kodallı Salonu’nda sahnelenen oyunu izleyenler arasında Başkan Seçer ve eşi Meral Seçer de yer aldı.

Atak: “Kıymetli seyircimiz için evrensel sanat üretmeye devam edeceğiz”
Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak, oyun başlamadan önce Mersin için özel olarak kaleme aldığı 27 Mart Dünya Tiyatro Günü Bildirisi’ni okudu. Atak, bildiride şu ifadelere yer verdi:
“Nefesimizi kesen bütün etkenlerin; yanlış anlamayın bir tek COVİD-19’dan söz etmiyorum; kadın cinayetlerinin, adaletsizliğin, aymazlığın hat safhada olduğu bu karanlık dünyayı ışığıyla aydınlatan, sanatın ve sanatçının mücadelesi elbette kolay değil. Zaten yoksulduk, bir de yoksun olduk. Tiyatro olmadan sözsüz, opera olmadan sessiz, senfoni olmadan ruhsuz, bale olmadan hareketsiz eve kapanıp nefessiz kaldık ama virüse, mikroba, insan öğüten bütün acımasızlara karşın biz her gün canla başla çalışmaktan, her gece inatla perde açmaktan vazgeçmeyecek; bıkmadan, usanmadan her anı yeniden yaşayarak, yaşatarak ve yaratarak siz kıymetli seyircimiz için evrensel sanat üretmeye devam edeceğiz.”

Başkan Seçer: “Bugün sizlerin günü. Dünya Tiyatro Günü”
Murat Atak’ın okuduğu bildirinin ardından sahnelenen oyun izleyicilerden büyük beğeni aldı. Sahnede tiyatroculara ve izleyicilere seslenen Başkan Seçer, oyunu çok beğendiğini ifade ederek, “Bugün sizlerin günü. Dünya Tiyatro Günü. Hayatı yaşattınız” dedi.

“Çok daha güzel günlerde vatandaşlarımızla iç içe olacağız”
Büyükşehir Şehir Tiyatrosu’nun sanat alanında çok güzel çalışmalarının olduğunu ancak pandeminin engel yarattığını ifade eden Başkan Seçer, “Çok talihsiz bir dönem yaşıyoruz. Aslında çok değerli çalışmalarımız var. Çok daha iyisi olabilir ama pandemi birçok şeye olduğu gibi sizlerin çalışmasını da kabiliyetinizi, emeklerinizi, bizlere sunacağınız, vatandaşlarımıza sunacağınız ürünlerinizi sergilemenizi de engelliyor. Ama bunlar geçicidir. Diliyorum çok kısa süre sonra; sadece biz de yaşamıyoruz, tüm dünya yaşıyor; bunları aşacağız. Çok daha güzel günlerde vatandaşlarımızla iç içe olacağız” diye konuştu.

“Bizi aydınlatacak en büyük enerji kaynağının sanattan geleceğini düşünüyorum”
Başkan Seçer, sanatın her alanını önemsediğini vurgulayarak, “Bizi aydınlatacak, bize barışı, huzuru, kardeşliği getirecek en büyük enerji kaynağının sanattan geleceğini düşünüyorum. Bu sizin yaptığınız sanat tiyatrodur, bir başka disiplindir, bir başka alandır ama bütün bunları bir araya getirdiğiniz zaman ben şuna inanıyorum; sanatçılar çok özel ruhlu insanlar, çok özel insanlar. Bunu biliyorum. Bir sanatçı değilim ama bunun farkındayım. Onun için sizi önemsiyorum. Sizleri de gerçekten, kalbi söylüyorum, çok da seviyorum. Her zaman iç içe olacağız, beraber olacağız” ifadelerine yer verdi.

“Kente bir renk kattınız”
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger ile Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak’ı da kutlayan Başkan Seçer, Kente bir renk kattınız, bizleri gerçekten onurlandırıyorsunuz. Bunlar da bizi çok mutlu ediyor. Bizim için en büyük kazanç bu zaten. İnsanların bizi takdir etmesi, bize saygı ile yaklaşması, bizi gördüğü zaman kalben bize sarılmak istemesi. Bütün bunları da işte bu yaptığımız hizmetlerle sağlıyoruz. Sizler de çok güzel hizmetler yapıyorsunuz kentimize ama bundan sonra dozu artıracağız” dedi.
Başkan Seçer, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger’e, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak’a ve Şehir Tiyatrosu ekibine çiçek takdim etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti