Büyükşehir, Tarsus’un Cadde ve Bulvarlarını Rengarenk Çiçeklerle Süslüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’ta sorumluluk alanında bulunan cadde ve bulvarların temizliklerini 7/24 sürdürürken, bir taraftan da mevsimlik çiçek dikimlerine de devam ediyor.

05 Aralık 2020 Cumartesi, 18:16
Büyükşehir, Tarsus’un Cadde ve Bulvarlarını Rengarenk Çiçeklerle Süslüyor
-

Kentin onlarca noktasında çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Park ve Bahçeler Birimi Ekipleri, mevsimlik çiçek dikiminin yanı sıra bölge iklimine uygun, ağaç ve maki tipi bodur süs bitkilerinin de dikimlerini gerçekleştiriyor.


80 binin üzerinde çiçek dikimi yapıldı
Tarsus merkezde yer alan tüm cadde ve bulvarlarda bakım, temizlik ve budama faaliyeti yürüten Büyükşehir ekipleri, son iki aylık dönemde kent merkezinde 80 binin üzerinde mevsimlik çiçek dikimi yaptı.

Bölge iklimine uygun olan süs lahanası, portakal nergisi, balıkağzı, menekşe, bellis papatyası, Çin karanfili gibi mevsimlik çiçek dikimi yapan ekipler, İsmetpaşa Bulvarı üzerinde bulunan tarihi Kleopatra kapısı civarında uyguladıkları çalışmalarla, tarihi yapıyla birlikte estetik görüntünün de ortaya çıkmasını sağladılar.

Yine bölge iklimine uygun ağaç, sarmaşık ve maki tipi bitki türleri olan alev çalısı, altuni taflan, şimşir, irisina, kartopu, mavi çam, mazı ve zakkumdan yüzlercesi de kent genelindeki cadde ve bulvarların orta refüjlerine ve uygun olan döner kavşak noktalarına dikildi.

Toprak kabartma ve çalı türü bitkiler form budama çalışması da yapan ekipler, hafta içi olduğu gibi, sokağa çıkma yasağının uygulandığı hafta sonunda da Ötüken Vadi Park, Kültür Park, Atatürk ve Gençlik Parkı, Devlet Parkı Mesire Alanı ve Yarenlik Alanında temizlik, sulama, budama, bitki dikim, gübreleme ve bakım çalışmalarına devam etti.


D-400 üzerinde temizlik ve bakım
Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Park ve Bahçeler Birimi Ekipleri’nin sorumluluğunda olan D-400 karayolu orta refüjünün Organize Sanayi Bölgesi kavşağı ile Adana il sınırına kadar olan bölümünde de bakım, temizlik ve budama faaliyetleri sürekli şekilde uygulanıyor.


Zararlılara karşı mücadele
Büyükşehir, bir taraftan kent genelinde yeşillendirme çalışmalarına hız verirken, bir taraftan da zararlılara karşı da zirai ilaç salınım çalışması uyguluyor. Ekipler kırmızı palmiye böceğinin zarar verdiği iki ağacı keserek imhasını gerçekleştirdi.


Bakım ve dikim çalışmaları düzenli şekilde gerçekleştiriliyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi ve Koordinasyon Sorumlusu Ali Boltaç, sorumluluk alanlarında bulunan tüm cadde, bulvar ve parklar ile D-400 karayolu üzerinde, bakım, temizlik ve budama faaliyetlerinin düzenli bir şekilde yapıldığını vurguladı.

Ali Boltaç, “Büyükşehir olarak Tarsus’muzun daha güzel caddelere sahip olması adına çalışmalar yürütüyoruz. Son iki aylık dönemde 80 binin üzerinde mevsimlik çiçeği estetik şekilde toprakla buluşturduk. Bunun yanı sıra da bölge iklimine uygun yüzlerce ağaç, sarmaşık ve maki türü bitkilerin ekimleri gerçekleşti.
Pandemi nedeniyle kısıtlamaların uygulandığı şu günlerde özellikle ileri yaş almış yurttaşlarımızın ve 20 yaş altı çocuk ve gençlerimizin hijyen bir ortamda temiz hava alabilmeleri içinde Ötüken Vadi Park, Kültür Park, Atatürk ve Gençlik Parkı gibi kentimizin simge noktalarında da aynı hassasiyet ile ekiplerimiz çalışma yürütmektedir. Büyükşehir olarak yılın 12 ayı boyunca, program dahilinde çiçek ve ağaç dikimlerimiz ve bakım çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi