Büyükşehir, Ulaşım Master Planı’nda Mersinlilerin Sıkıntılarını Ön Plana Koydu

Başkan Seçer öncülüğünde Aralık 2021’de “Ulaşım Master Ana Planı” yenileme çalışmaları başlatıldı.

04 Nisan 2022 Pazartesi, 12:44
Büyükşehir, Ulaşım Master Planı’nda Mersinlilerin Sıkıntılarını Ön Plana Koydu
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde 2021’in Aralık ayında “Ulaşım Master Ana Planı” yenileme çalışmaları başlatıldı. Alanında uzman kadroların ulaşımdaki yenilikleri ve sistemleri inceleyerek projelendirdiği Ulaşım Master Ana Planı’na 4 merkez ilçenin yanı sıra Tarsus, Erdemli ve Silifke ilçeleri de eklendi.

Başkan Seçer: “Ulaşım Master Planı’nı yeniliyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi’nin öncülüğünde çalışmaları sürdürülen Ulaşım Master Planı’nda, raylı sistem için fizibilite raporunun hazırlanması, 35 kilometre 3 etaplı raylı sistem ön projelerinin hazırlanması, toplu taşıma hat optimizasyonu, 16 adet köprülü kavşak ön projelerinin hazırlanması, 150 adet kavşağın fiziksel olarak incelenip gerekli düzenlemelerin yapılması, lastik tekerlekli toplu taşıma sistemi rehabilitasyonu eylem planının hazırlanması, otopark ihtiyaçlarının belirlenmesi ve yapımı gibi başlıklar yer alıyor. Başkan Seçer, planla ilgili olarak da şunları söylemişti:

“Mersin’in en önemli sorunlarının başında hiç şüphesiz ulaşım geliyor. Bu nedenle kentimizi sokak sokak planlamaya yönelik kapsamlı bir çalışma yapıyoruz. Bir yandan kent genelinde imar planları üzerinde çalışmalarımızı yürütürken, diğer taraftan da kentimizin ulaşım sorunlarını çözmek adına önemli adımlar atıyoruz. Çünkü imar ve ulaşım planları arasında uyum sağlamadan var olan problemlerin çözülmeyeceğini düşünüyoruz ve bu şekilde çalışmazsak yeni sorunların da ortaya çıkacağını çok iyi biliyoruz. Bu çerçevede en son 2015 yılında yapılan ve üzerinden 7 yıl geçen Ulaşım Master Planı’nı yeniliyoruz.”

“1,5 yıl içerisinde tamamlanacak”

Ulaşım Master Planı’nda yenilikler ışığında düzenleme çalışmaları yapılacağını söyleyen Başkan Seçer, “Alanında uzman kadrolarımız; ulaşımdaki yenilikleri, sistemleri inceledi ve projelendirdi. Mersin Ulaşım Master Ana Planımıza nüfusu 100 binin üzerinde olan 4 merkez ilçemizin dışında Erdemli, Silifke ve Tarsus’u da dâhil ediyoruz. Aralık ayının son günlerinde yaptığımız sözleşmemiz gereği Ulaşım Master Planımız yaklaşık 1,5 yıl içerisinde tamamlanacak” ifadelerine yer vermişti.

Kent ulaşımındaki sorunlar vatandaşlara soruluyor

Mersinlilerin sorunlarını ön sıraya koyarak bir plan hazırlamak isteyen Büyükşehir, Ulaşım Master Ana Planı kapsamında yapılacak işlere, vatandaşların fikirlerine başvurulduğu bir anket çalışmasını da ekledi. Ulaşım sorunları hakkında soruların yöneltileceği anket çalışması, Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülecek.

“Mersin'in gelecekteki ulaşım planlamasına vatandaşlarımız da katkı sağlayacak”

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım Planlama Şube Müdürü Murat Altuntaş, günümüz ve hedef yıl 2035 olmak üzere kent içi ulaşımında Mersin’in mevcut ve gelecekteki problemlerini çözecek kararlar almak için Mersin Ulaşım Ana Planı’nı yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti:

“Ulaşım Ana Planı, ulaşımın şekillenmesi ve gelecekte ulaşımla ilgili yatırım kararlarının alınmasında yol gösterici olarak değerlendirebileceğimiz kararların alınması açısında önemli rol oynuyor. Bu çalışmalarda yine önemli bir nokta; vatandaşlarımızın özellikle ulaşım talepleri konusunda ilgili talep, eğilim ve ulaşım hareketleri ile alışkanlıklarının belirlenmesi olacaktır. Hane halkı anketleri dediğimiz kısım için vatandaşlarımızla yüz yüze görüşülerek bir anket çalışması gerçekleştirilecektir. Bu anket çalışması kapsamı içerisinde hane halkı bilgileri, hane halkının ulaşımla ilgili bilgileri, ulaşımda yaşadığı sorunlar, ulaşımda harcanan süre, ücret, hane halkının araç sahipliği gibi ulaşımla ilgili soruların cevaplanması beklenecektir. Bu şekilde oluşturacağımız ve alacağımız veriler doğrultusunda Ulaşım Ana Planı’nın ana doğrultularına da yön vermiş olacağız. Bu kapsam içerisinde hane halkları ile ilgili olarak görüşmeler düzenleyeceğiz. Bununla ilgili olarak Mersin merkez 4 ilçemiz ile Tarsus, Erdemli ve Silifke olmak üzere yaklaşık 15 bin anket yapacağız ve yine yaklaşık 50 bin kişi ile görüşmeler gerçekleştireceğiz. Oluşacak sonuçlarla Mersin'in gelecekteki ulaşım planlamasına vatandaşlarımızın da katkı sağlamasını hedeflemiş olacağız.”

Anket için eğitimli personeller görevlendirilecek

Altuntaş, anket çalışmaları için görevlendirilen personel hakkında vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Bu görüşmeler esnasında eğitimli personeller görevlendirilecek, yaka kimlik kartları taşıyarak hane halklarını ziyaret edip yüz yüze anket ve soru bilgilendirme şeklinde gerçekleştirilecek. Bununla ilgili olarak çalışmalarımız Mersin Büyükşehir Belediyemiz tarafından ilerletilecek. Vatandaşlar, herhangi bir şüpheli durumla karşılaştıklarında Mersin Büyükşehir yetkililerine 185 üzerinden ve yine Emniyet Müdürlüğü yetkililerimize 112 üzerinden ulaşılabilecektir. Bu anket çalışmalarında herhangi bir şekilde farklı bir lokasyon gösterilerek bir vatandaşımızın çağrılması, bununla ilgili bir parasal alışveriş gibi durumlar söz konusu olmayacaktır. Günlük olarak görevli olan arkadaşlar, anketörler, Emniyet Müdürlüğümüze isim listesi olarak bildirilecektir. Şu an açıklamış olduğumuz durumlar haricinde veya herhangi bir şekilde farklı bir durumla karşılaşıldığı takdirde resmi web sitelerimiz ve yapılan haberler haricinde bir durumla karşılaşıldığında itibar edilmemesini istemekteyiz. Mersinli vatandaşlarımızdan ulaşıma katkı sağlamaları için anket çalışmalarında yardımcı olmalarını beklemekteyiz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”