Büyükşehir Üretiyor, Mersin Renkleniyor

Uyguladığı tasarruf tedbirleriyle dikkat çeken Mersin Büyükşehir Belediyesi, kendi fidanlığında ürettiği bitki ve çiçek çeşitleriyle maliyeti yüzde 50 düşürerek, yeni bir başarıya imza attı.

24 Ekim 2019 Perşembe, 09:19
Büyükşehir Üretiyor, Mersin Renkleniyor
-

Büyükşehir Belediyesi, maliyetlerin düşmesiyle beraber hem tasarruf etti, hem de kendi ürettiği çiçeklerle kenti rengarenk bir görünüme kavuşturdu.

Birçok alanda uyguladığı tasarruf tedbirleriyle dikkat çeken Mersin Büyükşehir Belediyesi, kendi bünyesinde çiçek üreterek, maliyetleri yarı yarıya düşürdü. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, kent estetiği çalışmalarıyla Mersin’i renklendirmeye devam ediyor.

Rengarenk çiçeklerle ve kent mobilyalarıyla Mersin’i donatan Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarda kullandığı birbirinden güzel çiçeklerin bir kısmını da kendisi üreterek, tasarruf ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan tasarruf tedbirleri kapsamında bazı çiçek ve bitkiler, dışarıdan alınmak yerine Büyükşehir Belediyesi’ne ait fidanlıkta üretiliyor.

Yapılan üretimlerle maliyet yüzde 50 düştü

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in talimatıyla uygulanan tasarruf tedbirleri, Büyükşehir Belediyesi’nin her biriminde hayata geçiriliyor. Bu çerçevede hareket eden Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı da kent estetiği malzemelerinin üretimine hız verdi. Ürettiği kent mobilyalarının yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Fidanlığı’nda bitki ve çiçek üretimine başlayan Büyükşehir Belediyesi, kısa sürede büyük bir başarıya imza atarak, maliyetleri yüzde 50 düşürdü. Gelecek aylarda çiçek üretimiyle elde edilen tasarrufun yüzde 80’e ulaşması hedefleniyor.

6 çeşit bitki ve çiçeğin üretimi yapılıyor

Büyükşehir Belediyesi’nin kendi imkanlarıyla ürettiği Ruellya gibi birçok çiçek ve bitki türü Mersinliler’e rengarenk bir şölen sunuyor. Mor rengiyle Mersin caddelerini bezeyen Ruellya çiçeğinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Fidanlığı’nda birçok bitki türünün üretimi de devam ediyor.
İrisina (İresine), Kufea (Cuphea Hyssopifolia), Mor Telgraf (Tradescantia Pallida), Biberiye (Rosmarinus Officinalis), Boylu Zakkum (Nerium Oleander) gibi çalı ve çiçek türlerinin de üretimini yapan Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmalarında da verimli sonuçlar elde ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı