Büyükşehir ve MESKİ’nin Gönüllüleri Dayanışma Ruhu İle Konteyner Kenti Hazırlıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, MESKİ ve Mezitli Belediyesi personelinden oluşan 40 kişilik gönüllü ekibi Adıyaman’da süren konteyner kent kurulumunda görev alıyor.

03 Nisan 2023 Pazartesi, 09:38
Büyükşehir ve MESKİ’nin Gönüllüleri Dayanışma Ruhu İle Konteyner Kenti Hazırlıyor
-

Yerleştirilen konteyner kentlerin içerisinde temizlik yapan gönüllü ekip, gerekli eşyaları da yerleştiriyor. Birçoğu birbirini tanımayan, ancak dayanışma ve yaraları sarma ruhuyla hareket eden ekip, birlikte daha güçlü çalışıyor.
Yaşanan depremin ardından tüm birimleri ile deprem bölgesine hizmet götüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, Adıyaman’da iş birliği yaptığı kurum ve kuruluşlar ile 670 konteynerlik konteyner kent kurulumunu tüm hızıyla sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında şu ana kadar 200 konteyner yerleştirildi. Yerleştirilen konteynerleri temizleyerek eşya yerleştiren 40 kişilik gönüllü ekip, depremzedelerin rahatça yaşayabileceği bir alanı bir an önce hazırlamak için tüm gücüyle çalışıyor.
Gökpınar: “Burası küçük bir şehir büyüklüğünde olacak”
MESKİ’de İnşaat Mühendisi olarak görev yapan ve konteyner kentin genel sorumlusu Serdar Gökpınar, konteyner kentte yapılacak alanları anlattı. Gökpınar, “Burası küçük bir şehir büyüklüğünde olacak. 80 bin metrekare alanda, 670 adet konteynerdan oluşan bu yerleşkemizde; sahra hastanemiz, yaşam alanlarımız, sosyal alanlar, okuma alanları, kreş, basketbol ve voleybol sahalarımız, yemekhaneler, 15 adet çamaşırhane olacak. Ayrıca 4 adet tam donanımlı bilgisayar sınıfımızın olması da, buraya ayrıcalık katacak” dedi. Tam donanımlı bir konteyner kent olacağını aktaran Gökpınar, “Yediden yetmişe tüm vatandaşlarımızın, her şeye ulaşabilecekleri bir kent kuruyoruz. Belki eski evlerini bulamayacaklar, ama ona yakın, içinde yatağıyla, ısıtıcısıyla, mutfağı, banyosu her türlü donanıma sahip bir yer bulacaklar” diye konuştu.
“Buraya katkı sağlamak büyük mutluluk”
Gökpınar, çalışmaların gönüllülerle daha güçlü bir şekilde sürdürüldüğüne değinerek, “Bugün buraya kadın eli değdi diyebiliriz. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mezitli Belediyesi’ndeki gönüllü kadın arkadaşlarımız buraya gelerek, konteynerlerin içerisindeki yaşam alanlarını oluşturuyorlar. Temizlik yapıldıktan sonra, yatak ve diğer aksesuarların yerleşiminde bize yardımcı oluyorlar. Hem Mersin Büyükşehir Belediyesi, hem de kendim adına, burada bir katkı sağlamak büyük bir mutluluk” ifadelerini kullandı.
“Depremin gerçek boyutunu buraya gelince gördüm”
MESKİ Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı personeli Neriman Çağla Aktaş, konteyner kentte gönüllü olarak çalışan personelden biri. Neler yaptıklarını anlatan Aktaş, “Birimiz yerleri süpürüyor, birimiz toz alıyor, birimiz camları siliyor ve yatakları yerleştiriyoruz. İnsanların yaralarını sarmasına bir nebze de olsa katkımız bulunduğu için çok mutluyuz. Bizler de depremi Mersin’de çok şiddetli bir şekilde hissettik, ama buraya gelince depremin gerçek boyutunu gördüm. Tek dileğim, depremin yükünü çeken bu insanların, bundan sonra daha huzurlu, daha rahat ve daha mutlu bir yaşam sürmeleri” diye konuştu.
“Her şeyin içinde olduğu mini bir şehir olması apayrı güzel”
İnşaat Mühendisi Recep Kemal Atakan, Mersin’den Adıyaman’a giderek konteyner kent kurulumuna destek olan gönüllülerden. Atakan, “Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mezitli Belediyesi’nin ortak girişimleri sonucu buraya geldik. Yaraları biraz sarabilirsek, ne mutlu bizlere. Afetzede kardeşlerimizin sığınabilecekleri güzel yerler hazırlandı. Yer seçimi çok güzel. Altyapısı yapılmış, yağmur yağdığı zaman göl içerisinde kalmayacak. Bu da mutlu ediyor bizi. İnşaat mühendisi olduğum için, zaten çalışmaya başlamadan önce gözlemledim. Her şeyin içinde olduğu mini bir şehir olması apayrı güzel. Demek ki düşünsel olarak, icraat olarak da oraya kadar geldik. Bunlar sevindirici” dedi.
“Gönüllü olmak toplumsal düşünmektir”
Atakan, çalışmaları anlatarak şöyle devam etti:
“Biz depremzede vatandaşlarımızın gelip konaklayacağı konteynerlerin içerisinin temizliklerini, mefruşat düzenlemesini yapıyoruz. Geldikleri zaman sadece anahtarlarıyla açıp, içeri girip yerleşecekler. Çocukları parkta oynayacak, onları seyredecekler, inşallah yaşadıkları acıları kısa zamanda unutacaklar, hep beraber unutturacağız. Gönüllü olunca insanın bir beklentisi olmuyor, beklentisi olunca o beklenti bizi çizgimizden ayırıyor. Gönüllü olmak, toplumsal düşünmektir. Zaten siz olmasanız biz olmayız. Biz olmasak başkası olmaz. Gönüllü düşünmenin geniş perspektifi, güzel tarafı bu. Güzelliği yansıttık. Mutluyum” ifadelerini kullandı.
Konteyner kent çalışmalarının yanı sıra Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bölgedeki depremzedeler için sıcak yemek ve ihtiyaç malzemesi temini hizmetini de sürdürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı