Büyükşehir Yakında Taziyelere Yemek Hizmeti de Sunacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların taziye yemeği ihtiyaçlarına destek sunacak yeni bir hizmeti hayata geçiriyor.

25 Şubat 2022 Cuma, 12:20
Büyükşehir Yakında Taziyelere Yemek Hizmeti de Sunacak
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi, Toroslar ilçesi Demirtaş Mahallesi’nde bünyesine kazandırdığı pişirim fırını ile vatandaşlara taziye yemeği hizmeti sunacak. Fen İşleri Dairesi’nin tadilat çalışmalarına başladığı fırının 45 gün içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Pişirim fırınında tadilat çalışmaları başladı

Aşhane’de paylaşım için pişen aşları ‘Mahalle Mutfakları’, ‘Evde Yemek’ ve ‘1 Ekmek 1 Çorba’ gibi hizmetlerle vatandaşların sofralarına ulaştıran Büyükşehir Belediyesi, cenazesi olan vatandaşlar için ise yeni bir hizmeti hayata geçirecek. Böylece, yakınını kaybetmenin üzüntüsü nedeniyle taziye yemeğiyle ilgilenemeyecek durumdaki cenaze sahiplerinin acısına Büyükşehir ortak olacak. Büyükşehir’in bünyesine kazandırdığı fırında pişecek lahmacunlar porsiyonlar halinde Akdeniz, Toroslar, Mezitli, Yenişehir ve Tarsus’taki taziye evleri veya çadırlarına ulaştırılacak.

Ekipler, Toroslar ilçesi Demirtaş Mahallesi 77113. Sokak’ta yer alan dükkânın kepengini açarak çalışmalar öncesi gözlemlerini yaptı. ‘Pişirim Fırını Tadilat İşi’ kapsamında odunluktan hamur yoğurma alanına, pişirimden paketleme alanına kadar fırının her noktasını yenilemek için kolları sıvayan ustalar çalışmalara başladı.

“Düşüncemiz cenaze sahiplerine o zor anlarında destek vermek”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Özlem Yaşar, yeni başlatacakları hizmetle ilgili bilgi vererek, “Özellikle ekonomik olarak zor günlerden geçtiğimiz bu günlerde cenazesi olan vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla böyle bir proje başlattık. Bu projeyle Mezarlıklar Dairesi’nden vatandaşların bilgileri alınıp aranacak. İsteyen vatandaşlarımıza porsiyonlar halinde lahmacunlar göndereceğiz. Bugün tadilat aşaması başlıyor. Düşüncemiz cenaze sahiplerine o zor anlarında destek vermek” dedi.

“En geç 45 gün içerisinde teslim edilecek”

Fen İşleri Dairesi’nde görevli Kontrol Mühendisi Akın Atar ise tadilat çalışmalarından bahsederek, “Burası eskiden kalma bir fırın. Buranın yenilemesini yapacağız. Seramikleri, fayansları, zemini, içerideki WC’leri, hamur paketleme kısımları, dış cephesi komple yenilenecek. Projelerimiz hazır. En geç 45 gün içerisinde teslim edilecek, ardından da hizmete başlayacak” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”