Büyükşehir, Yerel Tiyatro Topluluklarını Mersinliler’le Buluşturdu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın yerel tiyatro topluluklarını desteklemek ve tiyatro oyunlarının daha büyük kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla “Sahnemizi paylaşıyor, perdeleri birlikte açıyoruz” sloganıyla başlattığı Tiyatro Gösterileri sona erdi.

19 Ekim 2020 Pazartesi, 11:02
Büyükşehir, Yerel Tiyatro Topluluklarını Mersinliler’le Buluşturdu
-

6-16 Ekim arasında 13 farklı tiyatro grubu oyunlarını Mersinli tiyatroseverlerin beğenisine sundu. Gösteriler, Koronavirüs önlemleri çerçevesinde gerçekleşti. Pandemi dönemi dolayısıyla yerel tiyatro topluluklarına destek kararı alan Büyükşehir Belediyesi, 11 Ekim’e kadar planladığı gösterileri daha fazla tiyatro topluluğuna destek olmak amacıyla 16 Ekim’e kadar uzattı.

Mersinliler büyük ilgi gösterdi
Gösteri süresi boyunca Tiyatro Kulis “Aşk-ı Analiz”, Tiyatro Agon “Kahkaha Garı”, Hayali Cinas Tiyatrosu “Karagöz Bebek Bakıcısı”, Duvarsız Sanat Tiyatrosu “Soluk Soluğa”, Kırmızıperde Tiyatrosu “Sen Gara Değilsin” Ekip Tiyatro “Patatesli Krep” adlı oyunlarıyla, Mersinli tiyatroseverlerin karşısına çıktı.
Yerel tiyatro gruplarından Tarsus Şehir Tiyatrosu “Duvar”, Arben Sanat/Çetonun Sahnesi “Yağmur Kaçakları”, Tiyatro Körebe “Ayıp Ettik”, Hayali Hacivat Karagöz “Karagöz Rüyası” çocuk oyunu, Tiyatro Yolcuları “Keloğlan” çocuk oyunu, Hayal Sahnesi Hacivat Karagöz “Kayık Sefası”, Tebeşir Tiyatrosu “Marmelatın Rüyası” çocuk oyunu ile Amfi Tiyatro’da tiyatro dolu günler yaşattı.

“Başkanımız sayesinde Mersin gerçekten kültür ve sanat şehri olacak”
Tiyatro Gösterileri’nin kapanışında bir konuşma yapan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, oyun sonrası tiyatro topluluklarının oyuncularına çiçek takdim etti. Özdülger, tiyatro gösterilerinin devam edeceğini belirterek, “Çok güzel iki hafta geçirdik. Amacımız tiyatro topluluklarını sanatseverlerle bir araya getirmekti. Pandeminin yarattığı olumsuzluklara bir nebze de olsa yarayı iyileştirmez ama pansuman olabilelim istedik. Bu bir başlangıç oldu, devamı da gelecek. Daha farklı bir bakış açısıyla, daha profesyonel yaklaşımlarla bunun sürekli hale gelmesini istiyoruz. Bizler sizlerle birlikte hep beraber sanat için güzel şeyler yapmayı hedefliyoruz. Sanatın ortama, hayata, şehre, insana; huzur, barış, mutluluk getirmesi sebebiyle de sizlerle birlikte huzur, barış ve sanatın olduğu bir şehirde yaşamak istiyoruz. Başkanımız Vahap Seçer’in hep söylediği bir söz var: ‘Mersin kültür ve sanat şehri olsun’ Bunun için de elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Başkanımız sayesinde Mersin gerçekten kültür ve sanat şehri olacak” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor