Büyükşehirden Bozyazı'ya Dev Yatırım

Bozyazı ilçesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Bozyazı Kapalı Otopark ve Pazaryeri ile Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımı gerçekleştirilecek olan Tekmen İçme Suyu İsale Hattı ve Depo Yapımı ile Bozyazı Dereköy, Çokoluk, Kışla, Beyreli Yaylaları Terfi Şebeke Hattı ve Depo Yapımı inşaatı toplu temel atma töreni gerçekleştirildi.

24 Mart 2017 Cuma, 17:43
Büyükşehirden Bozyazı'ya Dev Yatırım
-

Toplu temel atma törenine, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Bozyazı Kaymakamı Hayatı Taşdan, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, MESKİ Genel Müdürü Baha Günhan Güngördü, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Uslu Var, MHP Bozyazı İlçe Başkanı Turhan Tuna, MHP Anamur İlçe Başkanı İsmet Babahan, Mersin Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri, Bozyazılı muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
 

Toplu temel atma töreninde Bozyazı’ya yapılan hizmetlerin yer aldığı videonun izlenmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile tören başladı.
 

Bozyazı Anadolu Lisesi Öğrencileri Halk Oyunları Ekibinin gösterilerinin ardından Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı konuşma yaptı. Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı konuşmasında, “Burhanettin Kocamaz yalnız Mersin’de değil, Türkiye’de herkes tarafından iyi bir belediye başkanı olarak biliniyor ve Bozyazı’ya çok güzel bir hizmetin temelini atmak için buraya geldi. Bütün hizmetleri adına Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Külfetsiz nimet olmaz tabi ki de ve siz vatandaşlarımıza gösterdiğiniz sabır için çok teşekkür ediyorum” dedi.
 

Bozyazı’ya hizmet yağmuru
 

Bozyazı Kapalı Otopark ve Pazaryeri projesinin resmi temel atma töreninde Bozyazı halkı ile bir araya geldiklerini belirterek konuşmasına başlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “30 Mart öncesi buralara gelip sizlerle hasbihal ederken bizi tanımayanların da daha yakından tanıma fırsatı bulacağını söylemiştik. Söz verdiysek yaparız ve yapabileceklerimize söz veririz. Yapamayacağımız hiçbir iş için de söz vermeyiz. Bizler hep zor işlere talip olduk dedik. 1994 yılında Tarsus’ta göreve başlarken zoru hemen imkânsızı da zamanla başaracağız demiştik. Sizlerin duası ve Allah’ın yardımı üstümüzden hiç eksik olmadı. İyi niyetli olursanız Yaradan size yardım eder. Olmaz denilenler dualar sayesinde sizlere hizmet olarak geri döner. 23 yıllık belediye başkanlığı dönemimde birçok hizmeti vatandaşımızın ayağına getirdik. Halen de bu yolu vatandaşlarımızla birlikte tüm belediye çalışanlarının fedakârca yaklaşmaları sayesinde yürümeye devam ediyoruz” dedi.
 

Altyapı çalışmalarına önem veriliyor
 

Altyapı çalışmaları yüzünden vatandaşların belki rahatsızlık duyduklarını ama ileride bu çektikleri sıkıntıları kendilerinden sonraki nesillerin çekmeyeceğini sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Tabi ki toz olacak, çamur olacak, şikâyet olacak ama bizim çektiğimiz sıkıntıları bizden sonrakiler çekmeyecek. Biz onlara, bizim yaşadığımız şehirlerden daha müreffeh şehirleri teslim edeceğiz. Dedelerimiz Kurtuluş Savaşı’nda mücadele verdiler ve üzerinde hür, bağımsız bir ve berber yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti’ni Osmanlı’nın külleri içerisinden babalarımıza devrettiler. Çok ağır yükler altına girildi ama neticede bugünlere geldik. Çok şükür ki artık ele güne muhtaç değiliz ve bu topraklarda gönlümüzün bir olması en önemlisi. Hizmetler er ya da geç ayağınıza mutlaka gelecektir. Ömrünü bizim gibi bu millete adamış, büyük Türkiye’nin kurulması için gecesini gündüzüne katmış ve milletin geleceği için sorumluluklar almış insanlar olursa hizmetler çok gecikmeden gelebilir” şeklinde konuştu.
 

29 Aralık’ta Mersin’de yaşanan sel felaketi hakkında konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Erdemli, Anamur, Silifke’de de sel felaketi meydana geldi ama altyapısı tamamlanmış bölgelerde hiçbir sıkıntı çekilmedi. Ama Mersin merkezde yaşadığımız hadise çok ağırdı. Altyapı hizmetleri sayesinde şehirde yaşayan insanlarımız kazançlı olur. Bugün hayata geçen ve bundan sonra yapılacak hizmetler bütün ilçelerimizi hak ettiği yere getirecek inşallah” diye belirtti.
 

Genel bütçeden belediyelere ayrılan pay azaldı
 

15 Temmuz darbe girişimi sonrası belediyelere gelen bütçenin azaldığına dikkati çeken Başkan Kocamaz, “Genel bütçeden belediyemize gelen paylar yaklaşık 300 milyon civarında azaldı. Dolayısıyla bu azalmaya rağmen biz sizlere hizmet üretmeye çalışıyoruz. 30 Mart 2014’den bu yana, biz göreve gelir gelmez Mersin genelinde bir yapılanma içine girdik. Büyükşehir’in ilçelerde bir birimi ve araç gereci yoktu. İlk bir yılı yapılanmaya ayırdıktan sonra susuz ve yolsuz yerleşim birimimiz kalmayacak demiştik. Bu hedefimize yaklaşık yüzde 90 oranında kavuştuk. Gerçekten işimiz zor, vebalimiz ağır ama biz memleket sevdalısıyız. Vatandaşın ayağına hizmet götürmek adına çabalıyoruz. Herkesin eşit ve adil şekilde hizmetleri kullanması bizim için çok önemli. Bugün yapımı başlayan temel atma töreninde bir arada bulunduğumuz bu tesis hem pazar yeri, hem de 2 katlı otopark olarak kullanılacak. Tabi ki haftada bir gün pazar yeri ve diğer günler otopark görevi görecek. Şehir içerisinde rastgele araçlar yolları işgal edemeyecek. Hem içmesuyu tesislerinin hem de otopark ve pazar yerinin Bozyazı’da yaşayan tüm insanlarımız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” şeklinde sözlerini sonlandırdı.
 

Canlı bağlantı ile Dereköy ve Tekmen’deki temel atma törenine video konferans ile bağlanılmasının ardından edilen dua ile kurdele kesimi gerçekleştirildi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”