Büyükşehir’den Dünya Çocuk Günü’nde Renkli Festival

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın, Çocuk ve Aile Dairesi, 1 Ekim Dünya Çocuk Günü’ne özel düzenlediği festivalle çocuklara unutamayacakları bir gün yaşattı.

03 Ekim 2019 Perşembe, 10:46
Büyükşehir’den Dünya Çocuk Günü’nde Renkli Festival
-

Birbirinden eğlenceli bilişsel ve sosyal beceri oyunlarına katılan çocuklar, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi’nin arama kurtarma köpeği Alen’in şovunu izlerken adeta büyülendi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın, Çocuk ve Aile Dairesi, 1 Ekim Dünya Çocuk Günü’ne özel olarak Adnan Menderes sahil şeridinde yer alan Büyükşehi r Belediyesi Etkinlik Merkezi’nde “Dünya Çocuk Günü Festivali” düzenledi. Festivale, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in eşi Meral Seçer’in yanı sıra çok sayıda çocuk ve kadın katıldı. Birbirinden eğlenceli bilişsel ve sosyal beceri oyunlarıyla yaşıtlarıyla bir arada zaman geçiren çocuklar, İtfaiye Dairesi’nin arama kurtarma köpeği Alen’in şovunu izlerken keyifli anlar yaşadı.

Etkinlikte dans, müzik, Hacivat-Karagöz Gölge Oyunu, eğitsel ve sosyal beceri oyunları, zumba, Öykücü Abla’nın Arkadaşlık Kolyeleri, maske ve yüz boyama, resim aktivitelerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi’nin arama kurtarma köpekleri Alen ile Clan’ın şovu ve Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nin standı da yer aldı.

“Hiçbir ayrım olmadan bir araya gelmelerini sağladık”

Büyükşehir Belediyesi Kadın, Çocuk ve Aile Dairesi’nin temelini oluşturan Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu’nun Sorumlusu Şerife Hasoğlu Dokucu, hiçbir ayrım yapmadan çocukların bir arada kardeşçe eğlenmeleri için düzenlenen etkinlikle ilgili şunları söyledi:
“Kadın, Çocuk ve Aile Çalışma Grubumuzdan bir grup genç kızımız kendi çabalarıyla bugüne özel faaliyetler yaptılar. Çocuklarımızı bir araya getirdiler. Çocuklar nerede olması gerekiyorsa orada olsunlar diye uğraşıyorlar. Toprağın üstünde, çimin üstünde, bilgisayardan, teknolojiden uzak enerjilerini atıyorlar. Mutlular. Zaten Dünya Çocuk Günü’nün amacı da çocukları mutlu etmek. Bir arada renk, din, ırk ayrımı olmadan bir arada olmalarını sağlamak. Onu yapmaya çalışıyoruz”

Büyükşehir farklı çalışmalara imza atmayı amaçlıyor

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki dairelerle koordineli bir şekilde çalışarak çocukların ufuklarını açması yönünde adımlar atmayı amaçladıklarını belirten Dokucu, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Park Bahçeler Dairesi, Kültür Dairesi, İtfaiye Dairesi, Zabıta Dairesi’nden arkadaşların burada masaları var. Buraya katılıp çocuklarımıza oyunlar oynattılar. Zaten bundan sonra böyle çalışacağız. Faaliyetlerimizde her dairenin görevlileri de olacak. Kimileri çevre bilincini, kimileri yangından korunmayı aşılayacak. Bilinçlerini geliştirecekler. Park Bahçeler bitki yetiştirmeyi öğretecek. Çalışma sistemimiz böyle olsun istiyoruz” dedi.

Çocuklar ve hayvanlar arasındaki bağ güçleniyor

İtfaiye Dairesi’nin arama kurtarma köpeği Alen’in çocuklar tarafından gördüğü ilgiden mutluluk duyduğunu ifade eden Dokucu, etkinliklerinde bundan sonra çocuklara hayvan sevgisini kazandıracak çalışmalar yapacaklarını vurgulayarak; “Gösterdikleri heyecan bizi çok etkiledi. Bundan sonraki bütün etkinliklerimize yavru köpekler getirmeye karar verdik. Çocuklar bayıldılar. Bir de çoğunlukla apartman çocukları, hayvanlara dokunamıyorlar. Bundan sonraki kararımız, etkinliklerimizin tamamında küçük hayvanlarımızın olması. Hayvan arkadaşlarımızla hep beraber oynayacağız.”

“Çok heyecanlıyım kalbim küt küt atıyor”

Yapılan etkinlikten duyduğu mutluluğu dile getiren 11 yaşındaki Aybüke Aslan, yeni bilgiler edindiğini ve çok heyecanlı olduğunu anlatarak, “İtfaiye köpeklerini ben genelde siyah-beyaz sanıyordum ama farklı renkleri de varmış. Çok heyecanlıyım kalbim küt küt atıyor. Çok güzel şeyler hissediyorum. Sahile daha önce gelmiştim, babamla çok kez balık tuttuk. Hep en büyüğünü ben tutuyordum. Burada arkadaş edindim, çok güzel oldu. Şu an yanımda da drama arkadaşım var” dedi. Aybüke’nin drama arkadaşı Kerem Çeviren de kendilerinin bu tarz bir festivalle önemsenmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Çocukların önemsenmesi beni çok mutlu ediyor. Hem burada eğleniyor hem de daha iyi hissediyorlar” diye konuştu.

“Çok mutluyum, arkadaşlarımla beraber gösteriler izleyeceğiz”

Çocuklardan Ali Emre Aygün, “Hacivat ve Karagöz’ü izledik. Fotoğraf çekildik. Kitap dağıttılar, şimdi de köpeklerin gösterisini izleyeceğiz. Çok mutluyum, arkadaşlarımla beraber gösteriler izleyeceğiz” derken, Ayşenur Aygar ise yaşıtlarının gününü de kutlayarak, “Burası çok güzel. Ben ilk defa geliyorum buraya. Buradan bütün çocukların Dünya Çocuk Günü’nü kutluyorum, Vahap Seçer’e bu etkinliği düzenlediği için çok teşekkür ediyorum” dedi.
1925 yılında Cenevre’de 54 ülkenin katılımıyla yapılan Çocukların Refahı için Dünya Konferansı’nda kabul edilen Çocukların Korunmasına Dair Cenevre Bildirgesi’yle ortaya çıkan Dünya Çocuk Günü, çocuklar arasında ortak duygular oluşmasını, ulusların barış içinde yaşama özlemlerinin pekişmesini amaçlıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”