Büyükşehir’in İlaçlama Ekipleri Gece-gündüz Görevde

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs sürecinin başladığı Mart ayından bu yana halk sağlığının korunması ve salgının yayılmasını azaltıcı önlemler alarak, tedbirleri elden bırakmıyor. Büyükşehir ekipleri, kent genelinde aktif bir şekilde yürüttüğü dezenfeksiyon ve ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

02 Kasım 2020 Pazartesi, 09:51
Büyükşehir’in İlaçlama Ekipleri Gece-gündüz Görevde
-

Büyükşehir’le ortak kullanım alanları pırıl pırıl
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı birimler her gün gün yüzlerce kişinin kullandığı yaya üst geçitlerini, ATM’leri, otobüs duraklarını, çocuk oyun alanlarını, parklar ve spor alanlarını halk sağlığını korumak amacıyla titizlikle dezenfekte ediyor. Ekipler, kent genelinde 110 araç, 92 adet ULV, 37 adet holder, 30 adet atomizer ve 13 adet mistblower gibi teknik ekipmanlar ile gerekli ilaçlama ve dezenfeksiyon işlemlerini gece-gündüz yapıyor.
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan ilaçlama şefi Bülent Gül, “İlaçlama birimi olarak vatandaşların çoğunlukla temas ettiği ortak kullanım alanları başta olmak üzere şehrimizdeki yoğun olarak insanların bulunduğu yerlerde dezenfekte çalışmamız devam ediyor. Pandemi süresince hiçbir zaman için ara vermeden bu çalışmalarımıza devam ediyorduk, aynı şekilde yine devam ediyoruz” dedi.

Haşereyle mücadele sürüyor
Büyükşehir ilaçlama birimi ekipleri özellikle yaz aylarında sürdürdüğü sivrisinekle mücadelesini yılın 12 ayı devam ettiriyor. Yakağan ile mucuk sineğine ve yeşil aksamdan kaynaklanan zararlılara karşı yeşil alanlar, otlar ile park ve bahçelerde yoğun olarak tarımsal ilaçlama yapılıyor.
Kışın larva kaynaklarının kurutulmasının ve haşerelerin üreme alanlarının azaltılmasının yaz döneminde sivrisinekle mücadeleyi kolaylaştırdığını dile getiren Bülent Gül, “Sivrisinek haşere, fare ve diğer zararlılara karşı da şehrimizin çoğu yerlerinde bodrum katlarda, özellikle sivrisinek yataklarında ve kaynaklarında olmak üzere apartman boşlukları foseptikler, rögarlar, menfezler ve sivrisinek, hamam böceği ve farelerin üreme ve yaşam alanlarında larva ve uçkun mücadelelerimiz yılın 12 ayında devam ediyor. Bizim yazı rahat geçirebilmemiz için larva mücadelesi yapmamız hayati önem taşımaktadır. Bundan dolayı hiç boşluk vermeden larva ve uçkun mücadelemize devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi