Büyükşehir’in Kursları Ailelerin Yüzünü Güldürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, maddi yetersizlikler nedeniyle çocuklarının eğitim hayatına destek vermekte zorlanan ailelerin yardımına koşuyor.

05 Ağustos 2019 Pazartesi, 18:14
Büyükşehir’in Kursları Ailelerin Yüzünü Güldürüyor
-

Özellikle dar gelirli ailelerin ve üniversite hayali kuran gençlerin umudu olan ve ücretsiz verilen kurslar sayesinde, ekonomik düzeyi düşük bir ailenin bütçesine yıllık yaklaşık 10-15 bin TL katkı sağlanmış oluyor. Böylece, hem aileler ekonomik anlamda rahatlıyor, hem de gençler geleceğe umutla bakıyor.
Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak, Mersin’in eğitimde başarı ortalamasını yükseltmek amacıyla yola çıkan ve her fırsatta sosyal belediyecilik yapacaklarını vurgulayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, gerçekleştirdiği yenilikçi hizmetlerle hem ailelerin hem de gençlerin hayatına dokunuyor. Başkan Seçer’in talimatı ile revize edilen belediyenin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursları, 5 bine yakın öğrencinin hayallerinin kapısını aralayacak. Eğitim hayatında başarılı olup, maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin katılacağı kurslarla ailelerin bütçesine yıllık yaklaşık 10-15 bin lira destek sağlanmış olacak.
Kurslar ailelerin ve gençlerin umudu oldu
Çocuklarının yükseköğrenim görmeleri için eğitim hayatına destek vermekte zorlanan ailelerin yardımına Büyükşehir Belediyesi’nin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursları yetişiyor. Dar gelirli ailelerin ve üniversite hayali kuran gençlerin umudu olan ve ücretsiz verilen kurslar, yenilenen ve genişleyen öğretmen kadrosu ile hizmet verecek. Başkan Seçer’in talimatı ile revize edilen Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursları, 5 bine yakın öğrencinin hayallerinin kapısını aralayacak.
8 şube aracığıyla kurslar veriliyor
Belediyenin Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri, üniversite hayali kuran, ancak maddi olanaksızlıklar nedeniyle sınava hazırlık sürecinde güçlük yaşayan öğrencilere destek için hizmet ağını genişletti. Şu ana kadar Mersin merkezin yanı sıra Tarsus, Anamur, Gülnar, Silifke ve Mut’ta olmak üzere toplam 6 şubede hizmet veren kurs merkezlerinin sayısı Erdemli ve Aydıncık ilçelerinde de açılan şubelerle 8’e ulaştırıldı.
Başvurularda kriter % 50 başarı, % 50 sosyo-ekonomik durum
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na hazırlanan öğrenciler için ücretsiz olan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursları’ndan gerekli kriterleri yerine getiren öğrenciler faydalanabilecek. . Mersin ili sınırları içerisinde ikamet eden öğrencilerin başvuru yapabileceği kurslara, birinci dereceden şehit ve gazi yakınları (anne, baba, kardeş) hiçbir koşul aranmadan kurstan yararlanabilecek. Öğrencilerin % 50 başarısı, % 50 sosyo-ekonomik yapısı gözetilerek alımlar yapılacak.
Başvuru için yapılması gerekenler
Kurslara başvuru yapmak isteyen öğrencilerin, belediyenin resmi internet sitesi www.mersin.bel.tr adresini ziyaret ederek, ön kayıt yaptırması gerekiyor. Başvurular için detaylı bilgiler de yine www.mersin.bel.tr adresinde yer alıyor. Öğrencilerin web sitesine girdikten sonra başvuru formunu doldurup, “gönder” butonuna basarak, ekrana gelecek olan “Dosya Yükle” butonundan istenilen belgeleri tarattıktan sonra sisteme yükleyip, cep telefonuna/ekrana gelen evrak numarasını mutlaka not etmesi gerekiyor. Bu şifre daha sonra başvurunun ne aşamada olduğunu kontrol etmek için kullanılabilecek.
Ön kayıtlar için son gün 18 Ağustos
Okula devam eden öğrencilerden öğrenci belgesi, aile gelir durumu bildirir belge (SGK, maaş bordrosu, vergi mükellef belgesi) ve not ortalamasını gösterir belge (9, 10, 11. sınıflar için transkript) istenirken, mezun öğrencilerden ise diploma fotokopisi, aile gelir durumu bildirir belge (SGK, maaş bordrosu, vergi mükellef belgesi) ve adli sicil kaydı (e-devletten alınacak) isteniyor. 18 Ağustos’a kadar devam edecek olan ön kayıtlar değerlendirilmeye alındıktan sonra kontenjana giren öğrencilerden kesin kayıt için evraklar talep edilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”