Büyükşehir’in Projeleri İle Karaduvar Ayağa Kalkacak!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, saha inceleme çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Karaduvar’a adeta çıkarma yapan Başkan Seçer, hem atıksu arıtma tesisini, hem de Karaduvar sahilini inceledi.

28 Ağustos 2019 Çarşamba, 18:03
Büyükşehir’in Projeleri İle Karaduvar Ayağa Kalkacak!
-

Akdeniz’i 13 ilçe içinde en üst sıraya koyduğunu belirten Seçer, “Akdeniz, çok büyük sorunlar taşıyor. Fabrika, üretim, ekonomi burada ama yoksulluk, çarpık kentleşme, sağlıksız yaşam ve çevre koşulları da burada. Böyle bir tezat var. Bizim buraya çok özel, pozitif bir bakışımızın olması lazım. Bunu da yapıyorum çünkü benim anlayışım bu. Çünkü daha önce hizmette şu veya bu sebeple gecikmiş, ötelenmiş, üçüncü dördüncü sıraya atılmış. Bunları tersine döndürmek bizim elimizde. Bunlar güç isteyen, para isteyen meseleler” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, saha inceleme çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Karaduvar’a adeta çıkarma yapan Başkan Seçer, hem atıksu arıtma tesisini, hem de Karaduvar sahilini inceledi. İnceleme gezisinin ardından bölge esnafı ile bir araya gelen Başkan Seçer, onların görüşlerini aldı, şikayetlerini dinledi. Yılların ihmaline uğrayan ve ötelenen Akdeniz İlçesi’ni yapacakları projelerle ayağa kaldıracaklarının sözünü veren Seçer, vatandaşların bekledikleri hizmetlerin vakit kaybetmeden geleceğinin altını çizdi.
Başkan Seçer, Karaduvar için çok güzel projelerinin olduğunu ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi’ne ait 10 dönümlük bir bölgeye, içerisinde sosyal donatı alanlarının olacağı bir park yapacaklarının müjdesini de verdi.
Çocuklar Başkan Seçer’i Karaduvar Halk Festivali’ne davet etti
Başkan Seçer’in Karaduvar gezisi Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi ile başladı. Ardından Büyükşehir Belediyesi’nin de düzenlemeler yaptığı sahil boyunca incelemelerde bulunan Seçer, bölgenin sorunlarını ilk ağızdan dinlemek için esnaf ile bir araya geldi. Mutlu Kıraathanesi’nde vatandaşları dinleyen Seçer, ardından Akdeniz Belediyesi Karaduvar Mahalle Evi’ne giderek, Karaduvar Halk Festivali’ne hazırlanan çocuklarla bir araya geldi. Seçer’in etrafını saran çocuklar gösterilerini izlemesi için Başkan Seçer’i Karaduvar Halk Festivali’ne davet etti.
Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesi büyüyor
Karaduvar bölgesinin en büyük arıtma tesisi olan atıksu arıtma tesisini inceledikten sonra bir değerlendirme yapan Başkan Seçer, “Burada kapasite sorunu yaşıyoruz. Özellikle yağışlı havalardan mevcut sistem içerisine yüzey suyu ya da yeraltı suyu karışıyor. Bu da arıtmamızın kapasitesini zorluyor. Bu bize önemli sorunlar yaratıyor. Bu konuda arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapıyorlar. Proje çalışmaları devam ediyor. 2020 yılının Şubat ayında projesi hazır olacak. Akabinde inşaat ihalesine çıkacağız. Maksimum üç yıl içerisinde inşaatı tamamlamayı düşünüyoruz. Kapasite sorunu aşılacak. Çevre ve halk sağlığı için biz bu işi çözeceğiz” dedi.
“İnsanlar kokudan yaşayamaz hale gelmiş ama biz bu işi çözeceğiz”
Yapılacak yeni sistemle koku sorununun ortadan kalkacağını ifade eden Seçer, “Bu bölgedeki insanlara ikrah getirmiş, kokudan yaşayamaz hale gelmişler. Burada havuzların üzerini kapama suretiyle bu kokuyu önleyeceğiz. Bunu kısa sürede yapacağız. İçme suyu sorunu bizden önceki dönemde tamamlanmış ama bunun yarattığı kaldırım, cadde gibi yüzeysel tahribatlar var. Onları da halledeceğiz” diye konuştu.
Karaduvar sahili için Büyükşehir düğmeye bastı
Büyükşehir Belediyesi’nin Karaduvar Sahili’nde yaptığı düzenleme çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Seçer, “Bu kadar güzel bir hinterlandın mezbelelik olması da ayrı bir değerlendirme konusu. Bunu düzeltmek lazım. Buraya proje yapmak lazım. Burada moloz yığınları vardı. Arkadaşlarımız bu konuda hassasiyet göstermişler. Hemen iş makineleri geldi, burada çalışmalar yaptı. Bir nebze olsun buralar düzeltildi” ifadelerine yer verdi.
“Elini taşın altına koyabilen belediyelerle çalışacağız”
Başkan Seçer, Karaduvar sahil çalışmaları için ilçe belediyesi ile birlikte hareket edeceklerini belirterek, “Geçtiğimiz günlerde Akdeniz Belediye Başkanımız bu konuda benimle temasa geçti. Bazen ortaklaşacağımız hizmet alanları olabilir. Bunu her zaman söylüyorum; bizim için ilçe belediyelerinin hangi partiden olduğu önemli değil, ne düşündüğü önemli. Bizimle beraber bir vizyon ortaya koyabiliyor mu, risk alabiliyor mu, elini taşın altına koyabiliyor mu, çalışıyor mu o önemli. Bu anlayıştaki bütün belediyelerle çalışıyoruz, çalışacağız” diye konuştu.
“Akdeniz İlçesi’ne çok özel bir bakış açım var”
Akdeniz İlçesi’nin yıllardır ikinci plana atıldığını ve ihmal edildiğini sözlerine ekleyen Seçer, ihmalin getirdiği sorunları bir bir ortadan kaldıracaklarının altını çizerek, “Akdeniz, 13 ilçemiz içerisinde en üst sıraya koyduğum bir ilçe. Çok büyük sorunlar taşıyor. Fabrika, üretim, ekonomi burada ama yoksulluk, çarpık kentleşme, sağlıksız yaşam ve çevre koşulları da burada. Böyle bir tezat var. Bizim buraya çok özel, pozitif bir bakışımızın olması lazım. Bunu da yapıyorum çünkü benim anlayışım bu. Çünkü daha önce hizmette şu veya bu sebeple gecikmiş, ötelenmiş, üçüncü, dördüncü sıraya atılmış. Bunları tersine döndürmek bizim elimizde. Bunlar güç isteyen, para isteyen meseleler” dedi.
Büyükşehir’den Karaduvar’a özel dokunuş
Karaduvar için kısa, orta ve uzun vadede projelerinin olduğunu söyleyen Seçer, detaylı projeleri beklemeden Karaduvar’ın çehresini değiştirecek dokunuşlara başlayacaklarını belirtti. Başkan Seçer, “Kaldırımları yapalım, yollar köstebek yuvası olmaktan çıksın. Karaduvar’ın batı tarafında bize ait on dönümlük bir yerimiz var. Buraya ilişkin bir çalışma yapmışlar. Gelmeden önce inceledim. Vatandaşlarımızın özellikle gençlerimizin ve çocuklarımızın vakit geçireceği spor alanlarının olacağı bir park alanı planlamışlar ama bunun üzerinde oynayacağız. Mahalle sakinlerinin fikirlerinin alınacağı, o bölgeyi faaliyete geçirecek güzel bir park yapacağız. Karaduvar için ilk etapta yapılması gereken ne varsa yapılacak. Karaduvar insanların çocukları ile vakit geçirecekleri, akşam turunu, günlük streslerini atabilecekleri bir bölge haline gelecek” diye konuştu.
Atıksu arıtma tesisinin ardından Karaduvar Mezarlığı’nda da incelemeler yapan Seçer, ilgili birimlere mezarlığın büyütülmesi ile ilgili talimat verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti