Çadırda Kalan Tarım İşçilerine Büyükşehir’den Sağlık Taraması ve Gıda Kolisi

Koronavirüs salgınıyla mücadele konusunda kapsamlı çalışma yürüten Mersin Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan vatandaşların erzak ve kişisel temizlikleri için temizlik maddesi dağıtıyor, bir taraftan da genel sağlık taramalarını gerçekleştiriyor.

07 Nisan 2020 Salı, 11:19
G: 07.04.2020 - 12:30
Çadırda Kalan Tarım İşçilerine Büyükşehir’den Sağlık Taraması ve Gıda Kolisi
-

Türkiye’nin en önemli tarımsal üretim merkezlerinden biri olan Tarsus’ta, ova bölgede çadırlarda kalan mevsimlik tarım işçilerine gıda kolisi ulaştıran Büyükşehir ekipleri, çocuklara da süt dağıttı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan zorlu süreçte, gerçekleştirdiği çalışmalarla toplumun tüm kesimlerine ulaşmaya ve yardım elini uzatmaya devam ediyor.
Başkan Vahap Seçer’in öncülüğünde tüm birimleriyle koronavirüs salgınının olumsuz etkilerini en aza indirebilmek için çaba harcayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, tarım sektörünün emekçileri olan ve çadırlarda kalan işçileri de yalnız bırakmadı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarsus’un ova bölgesinde bulunan Yenice ve Yüksek Mahalle sınırları içinde çadırlarda kalan mevsimlik tarım işçilerine gıda kolisi dağıtıldı. Tarım işçilerinin çocuklarına ise süt dağıtımı gerçekleştirildi.
Büyükşehir Belediyesi’nin tarım, sağlık, sosyal hizmetler, aile ve çevre alanlarında çalışmalar yürüten 5 daire başkanlığının ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışmalarda mevsimlik tarım işçilerine ateş ölçümü ve genel sağlık taraması da yapıldı. Tarım işçilerinin kişisel temizlikleri için sabun dağıtımının da yapıldığı çalışmalar kapsamında toplam 252 aileye erzak yardımı ve 1500 süt dağıtımı yapılırken, 1500 tarım işçisinin ise ateşi ölçüldü.
Taramada sağlık konusunda her hangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, mevsimlik tarım işçilerine koronavirüs salgınından korunma konusunda yapılması gerekenleri tek tek anlattıkları çalışmalarda, yine vatandaşlardan gelen soruları da yanıtladılar.
Sebze, meyve ve tahıl üretiminin en önemli unsuru olan tarım işçilerinin sağlığını yakından düşünen Mersin Büyükşehir Belediyesi, bölge genelinde bulunan diğer yerleşim yerlerinde de çadırlarda kalan mevsimlik tarım işçilerine yine aynı hizmetleri götürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor