Çalışan Gazetecilerin Günü 10 Ocak

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Mersin’de görev yapan gazeteciler onuruna akşam yemeği düzenlendi.

11 Ocak 2019 Cuma, 13:06
G: 11.01.2019 - 22:45
Çalışan Gazetecilerin Günü 10 Ocak
-

Yemeğe Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Demirtaş, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Devran Kutlugün,  MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan ve Mersin’de görev yapan basın mensupları katıldı.
Kerim Tufan, “Sizler çalışmalarınızla toplumu aydınlatan birer ışıksınız”
Gazeteciliğin her çağın dinamik mesleklerinden biri olduğunu ve gazetecilerin de kimi zaman yerelde, kimi zaman da dünyada yaşanan gelişmeleri kamuoyuna anlık duyurarak toplumu bilgilendirdiğini ifade ederek konuşmasına başlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan,“İşini severek yapan binlerce meslek mensubu arasında, her geçen gün daha da önem kazanan gazetecilik; dinamik ve değişime açık olmayı, yüksek iletişim kabiliyetini, insan onuruna saygıyı, ilkeli, dürüst ve vicdanlı davranmayı gerektirmektedir. Her gün binlerce habere imza atarak, bunları toplumla buluşturan siz değerli basın mensupları toplumsal bilinci artırma ve güçlendirme, kamu yararını her zaman ön planda tutma ve farklı sesleri topluma duyurma konusunda çok önemli bir konumda yer alırken, demokrasimizin gelişmesinde de etkin rol oynamaktasınız” dedi.
Gazetecilerin toplumun entelektüel birikimine ve demokratik hayata katkı sunarak önemli bir misyonu layığıyla yerine getirdiğini sözlerine ekleyen Tufan, “Sizler çalışmalarınızla toplumu aydınlatan birer ışıksınız. Sizler, ne kadar güçlü olursanız, bizler de yolumuzu o kadar net ve doğru görürüz. Bir anlamda siz, fedakâr basın mensupları; bizim elimiz, gözümüz, dilimiz ve sesimizsiniz. Gazetecilik anlayışıyla sadece Türkiye’de değil, dünyada da gazeteciliğin öncülerinden olan ve gazetecilik anlayışıyla yeni nesillere de örnek olmaya devam eden merhum gazeteci Uğur Mumcu, gazeteciliği sadece bir meslek değil bir yaşam felsefesi olarak değerlendirmiştir. Her daim hakikatten ve gerçekten yana olan, ekmeğini tabir-i caizse taştan çıkaran, tüm siyasi güçlerin, ekonomik odakların ötesinde, doğru bilginin peşinden koşan, başta siz değerli yerel basın çalışanlarımız ve zorlu çalışma şartlarına rağmen ülkemizde bu kutsal görevi layığıyla yerine getiren bütün gazetecilerimizin ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum”şeklinde konuştu.
Demirtaş, “Basın gücünün kamudan almaktadır”
10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününün bayram değil dayanışma günü olduğunu ifade eden Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Demirtaş ise, gazeteciler günüyle, basın organlarının yayın yapma ve halka bağımsızca haber verme özelliğine dikkat çekilmesinin amaçlandığını belirterek,“Basının bir diğer önemli fonksiyonu da kamu kurum ve kuruluşları ile idarenin eylemlerini halk adına haber yolu ile denetlemesidir. Basın gücünü kamudan almaktadır. Haber alma hakkı, en temel insani ihtiyaçlardan biridir. Gazetecilik mesleği bugün, büyük ölçüde fedakârlık isteyen, mesaisi olmayan, risk oranı yüksek bir meslek haline gelmiştir. Bugün, basın ahlak ve ilkelerine bağlı yazılı, görsel ve işitsel medyada görev yapmakta olan meslektaşlarımız, zaman zaman saldırılara maruz kalmakta, darp edilmekte hatta ve hatta öldürülmektedirler. Tüm bunların dışında sektörde yaşanan farklı sıkıntılarla da mücadele etmektedir”diye belirtti.
“Bizler sektörümüzdeki sorunları aşabilmemiz için hareket etmeliyiz”
Gazetecilik mesleğinin ve basının demokrasinin, fikir özgürlüğünün ve insan haklarının gelişmesinde çok büyük katkısı bulunduğunu sözlerine ekleyen Demirtaş,“Günümüzde Türk basını, yazılı ve görsel alanda olduğu kadar, teknolojinin gelişmesiyle sanal ortamda da büyük ilerleme kaydetmeye devam etmektedir. Bu ilerlemenin mimarı olan gazetecilerin sıkıntılarının giderilmesi, basınımızın yanı sıra demokrasiyi de daha güçlü kılacaktır. Bizler de, sektörümüzdeki sorunları aşabilmemiz için daha fazla örgütlenmeli, dayanışma ve mücadele gücümüzle birlikte hareket etmeliyiz. Toplumun gelişmesine katkı sağlayan, halkın gözü ve kulağı olan, gece-gündüz, soğuk-sıcak, yağmur-kar-kış-çamur demeden çalışan basın emekçilerinin dayanışma gününü kutluyorum”ifadelerine yer verdi.
Mersin’de görev yapan tüm gazetecilerin bir araya geldiği yemekte gazeteciler oda müziği eşliğinde keyifli bir akşam geçirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”