Çalışkan Müdür Erhan Bozkurt Yeni Okulunda! Meslek Lisesi Fabrika Gibi Çalışıyor

2019'un ilk 8 ayında meslek liseleri ve mesleki eğitim merkezlerinde yapılan üretimle ekonomiye 171 milyon liralık katkı sağlandı. En fazla katkıyı ise o dönemin Müdürü Erhan Bozkurt'un vizyonu ile 5 milyon liralık üretimle Tarsus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sağladı.

16 Eylül 2019 Pazartesi, 17:41
G: 16.09.2019 - 17:56
Çalışkan Müdür Erhan Bozkurt Yeni Okulunda! Meslek Lisesi Fabrika Gibi Çalışıyor
-

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) verilerine göre, Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ile Mesleki Eğitim merkezlerinde bu yılın ilk 8 ayında yapılan üretimden 171 milyon lira gelir elde edildi.
MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, en büyük gelir sağlayan iller sırasıyla Ankara, Antalya ve Hatay oldu. İlk 8 ayda Ankara'da 14, Antalya'da 11 ve Hatay'da 9 milyon liralık üretim gerçekleştirildi.
VİZYONU AÇIK MÜDÜRÜN ÇALIŞMASI İLE LİSE FABRİKA GİBİ ÇALIŞTI!
En fazla geliri okul Müdürlüğünü Erhan Bozkurt'un yaptığı Tarsus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sağladı. 5 milyon liralık üretim yapan Tarsus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni 3,8 milyon liralık üretimle Hatay'daki Dörtyol Recep Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile 3,6 milyon liralık üretimle Çanakkale'deki Yenice Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi izledi.
EN FAZLA GELİR KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİNDEN SAĞLANDI
Bu yılın ilk 8 ayında en fazla gelir konaklama ve seyahat hizmetleri alanında sağlandı.
59 milyon liralık üretim yapılan konaklama ve seyahat hizmetleri alanını 32 milyon liralık üretimle mobilya ve iç mekan tasarımı alanı ve 28 milyon liralık üretimle yiyecek içecek hizmetleri alanı takip etti.
2018'in ilk 8 ayı ile karşılaştırıldığında 2019'un aynı döneminde gelirde yüzde 38'lik artış yaşandı.
HAZİNE KESİNTİSİ YÜZDE 1'E DÜŞTÜ
Bakanlık, uygulamalı eğitim imkanı veren ve öğrencilere sektörün istediği becerilerin kazandırılması ve kalıcı kılınmasında büyük fırsat sunan işletmelerdeki üretimi artırmaya çalışıyor.
öylece mezunlar, mezuniyet alanlarında istihdam imkanlarını da artırmış olacak. Döner sermaye gelirlerinden Hazine kesintisinin 2018 yılı sonunda yüzde 15'den yüzde 1'e düşürülmesinin üretim artışını sağladığına işaret ediliyor.
Çalışkan Okul Müdürü Bozkurt Yeni Okulunda!
Yaptığı ekip çalışması ile Meslek Lisesinde ekonomiye büyük katkı da bulunan Müdür Bozkurt, Ağustos ayı itibari ile Ashab-ı Kehf Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü olarak görev yapıyor. Vizyonu ve çalışkan kimliği ile bilinen Okul Müdürü Erhan Bozkurt'un yeni görev yerinde de, başarılarını devam ettireceği şimdiden gözleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti