Çamlıyayla Ulumeres’in Su Sorunu Çözüldü! Başkan Vahap Seçer: "Çamlıyayla’da 93 Milyon TL’lik Yatırım Yapacağız"

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) içme suyu konusunda yatırımlarını ve çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürüyor.

26 Temmuz 2020 Pazar, 09:17
Çamlıyayla Ulumeres’in Su Sorunu Çözüldü! Başkan Vahap Seçer: "Çamlıyayla’da 93 Milyon TL’lik Yatırım Yapacağız"
-

Bölgenin yayla turizmi açısından gözde ilçesi olan Çamlıyayla’nın Belçınar Mahallesi Ulumeres mevkiinde özellikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntısı MESKİ ekiplerinin yaptığı çalışmayla ortadan kaldırıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MESKİ Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Çamlıyayla’da toplam 93 milyon 940 bin TL’lik bir yatırımı en geç 2024’e kadar hayata geçirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) ekipleri, il’in her noktasında altyapı çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürüyor.

MESKİ ekipleri, yayla turizmi açısından bölgenin gözde mekanları arasında yer alan ve yazın nüfusu 100 bine dayanan Çamlıyayla ilçesinin Belçınar Mahallesi sınırları içerisindeki Ulumeres bölgesinde yaşanan içme suyu sorununu, yoğun ve özverili çalışma ile ortadan kaldırdı.


Kapsamlı çalışma yürütüldü
MESKİ ekipleri Papazın Bahçesi bölgesinde bulunan gözlerden temin edilen temiz suyu, vatandaşlara yeterli şekilde ulaştırmak için çalışma yürüttü.

Bölgenin zorlu şartlarına rağmen titiz bir çalışma gerçekleştiren MESKİ ekipleri, Papaz-3 no.lu terfi merkezinden başlayarak Belçınar-Ulumeres deposu arasında yeni boru döşeme faaliyetini yerine getirdi.

Çalışma kapsamında ekipler, 250 ve 200 mm çapında, toplamda 3500 metre uzunluğundaki yeni hat döşeme faaliyetini gerçekleştirdiler. Saatte 40 m3 su ile eski hatta oranla iki kat daha fazla su taşıyan yeni hattan, depoya su dökülerek aktif hale getirildi.

Yaz aylarında yaylacıların akın ettiği Ulumeres bölgesinde, kullanımın artması ve özellikle bahçe sulama işlemleri nedeniyle yaşanan su yetersizliği sorunu MESKİ ekiplerinin kilometrelerce döşedikleri yeni hat ile ortadan kalkmış oldu.


Çamlıyayla’da 93 milyon TL’lik yatırım yapılacak
Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (MESKİ) Temmuz ayı Olağan Genel Kurulu ikinci birleşiminde konuşan Başkan Vahap Seçer “Çamlıyayla’da MESKİ yatırımlarımız devam ediyor. Şu anda biten çalışmalarımız arasında Cumayakası’nda 600 m içme suyu hattı, Belçınar Mahallesinde 750 m, Kale Mahallesi’nde 600 m, Sebil’de 3500 m, Çatak mevkiinde 5100 m, Çayırekinliği’nde 650 m olmak üzere toplam 11 bin 200 m içme suyu yatırımı yaptık. Çalışmalarımız kapsamında 13 adet içme suyu depo tadilatı yapılırken, gerçekleşen bu çalışmaların toplam yatırım maliyeti 2 milyon 200 bin TL’dir.

Papazın Bahçesi’nden teminle Ulumeres’e ilave su iletim hattı çalışması gerçekleştirildi. Bunlar yapılmış ve yapılmaya da devam edecektir” diye konuştu.

2022 programında Çamlıyayla’ya 80 milyon liralık MESKİ yatırımları için çalışma yapılacağını kaydeden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Çamlıyayla’nın 30 yıl su sorununu çözecek içme suyu irsale hattı işimiz var. Bu projenin çalışması 24 ay sürecek. Toplamda 80 milyon TL’ye mal olacak.

Yine 960 bin TL değerinde muhtelif çalışmalarımız var. Bunun yanı sıra atıksu arıtma tesisi proje çalışması var; bunu da 2023’e bıraktık. Proje tamamlanma süresi 12 ay olarak ön görülüyor. Bu yatırımın bedeli ise 12 milyon 980 bin TL. Toplam 93 milyon 940 bin TL’lik bir yatırımı en geç 2024’e kadar hayata geçirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti