Çanakkale'de düzenlenen EDT EXPO, "Ev Dışı Tüketim Pazarı" profesyonellerini bir araya getirerek renkli görüntülere sahne oldu. Fuar kapsamında gerçekleştirilen çikolata heykel yarışması, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı temasıyla yapıldı. Bu yıl 3. kez düzenlenen etkinlikte, 2 metre boyundaki çikolata heykelleri katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Yarışmaya 8 takım ve 32 şef katılarak toplam 8 heykel sergilendi.
Yarışmanın Galibi
Yarışmada galip gelen takım, savaş, barış ve tüm milletler temasını içeren figürüyle Mövenpick oldu. Yarışmanın ödül töreninde Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, birinci takıma ödülünü takdim etti. Dereceye giren takımlar arasında 1. Mövenpick, 2. Polat Renaissance ve 3. Pasta Sanatı yer aldı. Ayrıca, Wyndham otele özel ödül verildi.
Bu yılki yarışmada, katılımcılar pasta, unlu mamuller ve çikolata kategorilerinde de yarıştı. Yarışmada birinci olan takıma 10 bin, ikinciye 7,5 bin, üçüncüye 5 bin lira, dördüncüye ise 2,5 bin lira mansiyon ödülü verildi. ETÜDER Başkanı Melih Şahinöz, bu etkinliğin amacının Türkiye coğrafyasında üretilen ürünleri tanıtmak ve fuarı zenginleştirmek olduğunu belirtti.
Kaynak: Mersin Haber + IHA
