Çankırı Astsubay Hazırlama Okulu'ndan mezun olan 1985 yılı öğrencileri, 24-26 Nisan tarihleri arasında Balıkesir'in Burhaniye ve Edremit ilçelerinde bir araya geldi. Kaz Dağları'nın doğal güzellikleri eşliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, Türkiye'nin dört bir yanından gelen mezunlar, birbirlerine sarılarak eski günleri anma fırsatı buldu. 41 yıl önceki heyecanla bir araya gelen katılımcılar, nostaljik anıları paylaşarak dostluklarını pekiştirdi.
Etkinlik boyunca, askeri öğrencilik dönemine ait anılar yeniden canlandırıldı ve dayanışma duygusu ön plana çıktı. "Birlikteyiz, Güçlüyüz" mesajı etkinliğin ana temasını oluşturdu. Mezunlar, hem Kaz Dağları'nın eşsiz manzarasında dinlenme fırsatı buldu hem de geçmişten bugüne hayat hikayelerini paylaştı. Bu buluşma, silah arkadaşları arasında unutulmaz anların yaşanmasına vesile oldu.
Organizasyonun sonunda, 1985 Çankırı Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hafız Pehlevan, etkinliğin önemine vurgu yaptı. Pehlevan, okul dönemindeki disiplin ve kardeşlik duygusunun bugün de sürdüğünü belirterek, katılımcılara teşekkür etti. Daha geniş katılımlı organizasyonların planlandığını ifade eden Pehlevan, birlik ve beraberliği pekiştiren bu tür etkinliklerin devam edeceğini dile getirdi.
Duygusal anların yaşandığı buluşma, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi ve katılımcılar bir sonraki buluşma için sözleşti.
