Çavuşlu Deresinin Geçtiği Mersin’in Akdeniz İlçesi Gündoğdu Mahallesinde Islah Çalışması 2 Ay İçinde Tamamlanacak

Mersin'de sel baskınları nedeniyle 2 yıl önce üzeri açılan ve bu nedenle üzücü olaylara ve kötü kokulara neden olan Çavuşlu Deresi’nin geçtiği Gündoğdu Mahallesi’nde, DSİ’nin gerçekleştirdiği ıslah çalışmaları başladı.

04 Temmuz 2019 Perşembe, 13:32
G: 04.07.2019 - 14:28
Çavuşlu Deresinin Geçtiği Mersin’in Akdeniz İlçesi Gündoğdu Mahallesinde Islah Çalışması 2 Ay İçinde Tamamlanacak
-

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri ve birim müdürleri, Devlet Su İşleri (DSİ) Adana Bölge Müdürü Abdulkasım Sarımehmet, Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Mustafa Erim, MESKİ ve TEDAŞ yetkilileri ile birlikte, DSİ tarafından Çavuşlu Deresi’nin Gündoğdu Mahallesi’nden geçtiği bölümdeki ıslah çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Gültak, kurum yetkilileri ile toplantı yaptığını ve ıslah çalışmalarının hızlandırılıp 2 ay içinde tamamlanacağını belirterek, vatandaşların kötü kokudan, toz ve topraktan kurtarılacağını ifade etti.
“Dere üzerinde yaya köprüleri yapılacak, direkler kaldırılacak”
Dere boyunca yürüyerek olası tehlikeleri yerinde gözlemleyen ve vatandaşların dile getirdiği sıkıntıları dinleyen Başkan Gültak, mahalle sakinlerinin mağdur olmaması için gereken önlemlerin alınması konusunda uyarıda bulundu, yetkililerden; çalışmaların en kısa sürede tamamlanmasını istedi. Daha sonra Gündoğdu Mahallesi’ni ziyaret eden Başkan Gültak; vatandaşların dile getirdiği sorunları dinledi. Belediye teknik ekibinden, vatandaşların mağduriyetine yol açmadan çalışmaların sürdürülmesi için DSİ yetkililerine gereken desteğin verilmesi talimatını veren Başkan Gültak, vatandaşların talebi üzerine, yaya trafiğinin fazla olduğu 2 veya 3 noktada köprü açılabileceğini, TEDAŞ’a ait 6 direğin de kaldırılarak çalışmaların hızlanacağını söyledi.
“Akdeniz’de göreve gelir gelmez, çalışmaları hızlandırdık”
Bölgedeki incelemelerinin ardından esnafı da ziyaret eden Başkan Gültak, çalışmalar hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Gültak, “Bu bölgedeki ıslah çalışmaları, belediyemiz yetki ve sorumluluğunda değildir. Ancak vatandaşlarımızın aylardır yaşadığı mağduriyeti ortadan kaldırmak amacıyla yetkililerle bir araya gelerek toplantı yaptık. Seçimin ardından göreve gelmemizle birlikte burada süren çalışmalar hızlandı. Nitekim DSİ, 2 aya kadar deredeki çalışmalarını tamamlayıp buradan çıkacak. Ardından MESKİ üzerine düşen hizmetleri yerine getirecek. Kalan asfalt, peyzaj ve temizlik hizmetini Büyükşehir Belediyesi yapacak. Akdeniz Belediyesi olarak, üzerimize düşen bir görev ve sorumluluk olursa, biz de gereken çalışmaları yapacağız. En geç 2 ay içinde bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın yaşadığı bu mağduriyete büyük oranda son vereceğiz” dedi.
Deli Çay ıslah edilecek, yeni köprü yapılacak
Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve beraberindeki DSİ bürokratları ve belediye yetkilileri, Çay Mahallesi’nden geçen Deli Çay etrafında incelemelerde bulundu; Belediyenin koordinesi ve desteğinde, Deli Çay’da ıslah çalışması başlatılacağını belirtti. Başkan Gültak; daha sonra da Devlet Su İşleri (DSİ) Adana Bölge Müdürü Abdulkasım Sarımehmet’ten, Deli Çay üzerinde yapılması planlanan köprü hakkında proje çizimi üzerinden bilgi aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı