Çayırova'da, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, engelli bireylerin eğitim hayatındaki zorluklarına ve başarılarına odaklanıldı. Fatma Çelik Engelliler Merkezi’nde gerçekleşen programda, Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, görme engelli kursiyerlerle bir araya gelerek onların eğitim süreçleri hakkında bilgi aldı. Kursiyerler, Braille alfabesi ile Kur’an-ı Kerim ve Arapça eğitimi almakta. Çiftçi, bu bireylerin azim ve kararlılıklarının kendilerine umut verdiğini vurguladı.
Etkinlikte, Marmara Üniversitesi Tarih Öğretmenliği Bölümü öğrencisi olan görme engelli Kamil Arda Kaya, eğitim hayatında karşılaştığı zorlukları ve başarı hikayesini dinleyicilere aktardı. Bu paylaşımın ardından, merkez eğitmenlerinden Timur Altıntaş da Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi. Programda, engelli bireylerin toplumda daha görünür olmaları gerektiğine dair vurgular yapıldı ve katılımcılara ilham veren hikayeler paylaşıldı.
Belediye Başkanı Çiftçi, program sonunda yaptığı konuşmada, “Fatma Çelik Engelliler Merkezi’mizde Görme Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen anlamlı programa katılmaktan mutluluk duydum. Özel bireylerimizin azmi, sabrı ve hayata tutunuşları bizlere bir kez daha umut ve ilham verdi. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Etkinlik, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.