CES Dünyanın Lider Savunma ve Güvenlik Fuarı Eurosatory’de Yerini Aldı

Türkiye’nin Yerli ve Milli Teknolojileri Eurosatory Savunma ve Güvenlik Fuarında Görücüye Çıktı

18 Haziran 2018 Pazartesi, 10:19
CES Dünyanın Lider Savunma ve Güvenlik Fuarı Eurosatory’de Yerini Aldı
-

Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın da desteklediği Uluslararası Eurosatory Savunma ve Güvenlik Fuarı, 11-15 Haziran 2018 tarihleri arasında Paris’te düzenlendi. Katılımcı ülkelerin savunma teknolojilerini sergilediği fuara Açık Grubu şirketlerinden biri olan ve Savunma ve Havacılık sektöründe faaliyet gösteren CES İleri Kompozit ve Savunma Teknolojileri A.Ş. de katıldı. CES fuarda, kendi geliştirdiği miğfer, yelek, kalkan, göğüs plakası gibi son teknoloji kişisel koruma ekipmanlarının yanı sıra, askeri zırhlı araçlara yönelik balistik koruma alanındaki ürünlerini de görücüye çıkardı.

Savunma sanayi alanında Dünya’nın en büyük fuarlarından olan Eurosatory, 11-15 Haziran 2018 tarihleri arasında Paris’te kapılarını ziyaretçilere açtı. Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın da (SSM) desteklediği fuara, Türk şirketler de yoğun ilgi gösterdi. Açık Grubu bünyesinde faaliyet gösteren CES İleri Kompozit ve Savunma Teknolojileri firması, fuarda Türkiye’yi temsil eden firmalar arasında yer aldı.

Yerli ve milli teknolojiler dünya arenasında

CES fuarda miğfer, yelek, kalkan, göğüs plakası gibi son teknoloji kişisel koruma ekipmanlarının yanı sıra araç koruma alanındaki balistik ürünlerini de 50 binin üzerinde ziyaretçiyle buluşturdu. Bugüne kadar savunma sanayinde büyük ölçüde dışarıdan alınan balistik ürünleri yüzde 100 milli ve yerli olarak üreteren ve Türkiye’nin, savunma sanayinde dünyanın öncü ülkelerinden biri haline gelmesi için çalışan CES, son teknoloji ürünlerini sergileme fırsatı buldu. Miğfer, yelek, plaka gibi kişisel koruma ürünlerinin yanı sıra son teknolojiler ile geliştirilmiş araç koruma ürünlerinden parçacık kalkanı ve eklemeli zırh ürünlerini de ziyaretçileriyle buluşturan CES, Hall 5B, K28 standında ziyaretçilerini ağırladı.

CES İleri Kompozit, kara, deniz ve hava araçlarında kullanılan kompozit balistik zırhları Türkiye’de ilk üreten firma olma özelliğiyle dikkat çekiyor. Cirosunun önemli bir yüzdesini Ar-Ge çalışmalarına ayıran şirket, aynı zamanda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından AR-GE merkezi olarak onaylanan FNSS, Otokar ve BMC gibi kara aracı imalatçıları için yüzlerce metal parçayı yüksek teknoloji kompozitlerle yeniliyor. CES, Ar-Ge kadrosunu da buna paralel olarak büyütmeye devam ediyor.

2020’de küresel ölçekte başarı hedefleniyor

CES, 2020 yılında, ürettiği ürünlerin yüzde 50’sini, ihraç etmeyi ve kompozit alanında, dünyanın önde gelen firmalarından biri olmayı hedefliyor. Bu vizyonla kurduğu CES Composites UK firması ile Avrupa’da çalışmalarını hızlandırdı.

En üst seviyede balistik koruma

CES, 20.000 metrekarelik alana kurulu üretim tesisiyle iş ortakları için, konvansiyonel yöntemlerden, en üst havacılık sertifikasyonlarını gerektiren üretim tekniklerine kadar uzanan, geniş bir yelpazede hizmet veriyor.

Çözümlerini, global pazara yönelik olarak geliştirme vizyonuna sahip olan CES, kişisel balistik koruma ürünleri alanında, dünya standartlarında üretim yapıyor. Deneyimli mühendis kadrosuyla en üst tehdit seviyelerine karşı koruma sağlayan ürünler tasarlayan ve üreten şirket; miğfer, yelek, göğüs plakası ve kalkan gibi kişisel koruma teçhizatında; ergonomi, hafiflik, kolay aksesuar entegrasyonu gibi, kullanıcıya sahada avantaj ve kolay kullanım sağlayacak kriterleri ön planda tutuyor.

CES, savunma sanayisinde, Türkiye’de önemli yatırımların yapıldığı; hava, kara ve deniz araçlarında parçacık kalkanı ve eklemeli zırh alanındaki özgün çözümleriyle de ön plana çıkıyor. Tank modernizasyonu projeleri de dâhil olmak üzere, birçok zırhlı araç platformunda, bugün CES’in ürünleri kullanılıyor.

Dünya standartlarında üretim yapılıyor

Dünyada, havacılık, uzay ve savunma sektörleri için vazgeçilmez kalite göstergesi olan AS9100 sertifikasyonuna 5 senedir sahip olan CES, Airbus, Sikorsky, Leonardo gibi dünya çapındaki müşterilerine en üst seviyede hizmet veriyor. Türkiye’deki en yüksek kapasiteli ileri kompozit teknolojileri imalat tesisine sahip olan CES, aynı zamanda Milli ve NATO Gizli Tesis Güvenlik Belgesi ve Üretim İzin Belgesi’ne de sahip.

Açık Grubu bünyesinde faaliyetlerine devam eden CES, Ar-Ge çalışmaları, modern üretim tesisleri ve teknolojik altyapısı ile hedeflerine ulaşmak için çalışmalarını, hız kesmeden sürdürüyor. Firma, bu sene birçok uluslararası havacılık ve savunma sanayisi fuarında yer alacak.

CES Hakkında

Açık Grubu bünyesinde faaliyet gösteren CES İleri Kompozit ve Savunma Teknolojileri A.Ş., 20.000 metrekarelik alana kurulu üretim tesislerinde iş ortakları için konvansiyonel yöntemlerden, en üst havacılık sertifikasyonlarını gerektiren üretim tekniklerine kadar uzanan geniş bir yelpazede hizmet vermektedir. Dünyada, havacılık, uzay ve savunma sektörleri için geçerli vazgeçilmez kalite göstergesi olan AS9100 sertifikasyonuna 5 senedir sahip olan CES; Airbus, Sikorsky, Leonardo gibi dünya çapındaki şirketlere hizmet vermektedir. Kara, deniz ve hava araçlarında kullanılan balistik zırhları Türkiye’de ilk üreten firma olan CES , Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylı bir Ar-Ge merkezidir. CES aynı zamanda Milli ve NATO Gizli Tesis Güvenlik Belgesine ve Üretim İzin Belgelerine sahiptir. CES, yüksek tehdit seviyelerine karşı geliştirdiği kişisel ve araç koruma ürünlerini güvenlik güçlerinin ve ana araç imalatçılarının hizmetine sunuyor.

Açık Grubu Hakkında

5 marka altında, toplam 14 firma, 1000’in üzerinde çalışan ve 1 milyar liranın üzerinde ciroya sahip Açık Grubu, havacılık ve savunma teknolojileri, telekomünikasyon, iklimlendirme, veri merkezleri sistem entegrasyonu, siber güvenlik alanlarında faaliyet göstermektedir. Türkiye’nin ihtiyacı olan teknolojileri Türkiye’de geliştirmek, Endüstri 4.0, IoT gibi konularda faaliyet gösterdiği sektörlerde öncü olmak ve yurtdışındaki teknolojileri alıp, millileştirmek için çalışan Açık Grubu, Almanya, İngiltere, Suudi Arabistan, Kazakistan ve Vietnam’da da yerel şirketleriyle hizmet vermektedir. Açık Grubu ayrıca telekomünikasyon ve bilişim sektöründe dünyanın en iyi markaları olan Kathrein, Prismian Draka, Fimo, Roxtec, Memoteknik, ESB sistemas, TE Connectivity, Coiler Repaters, Narada Batteries firmalarının satış temsilcisidir.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti