Cevat Çapan, Mersin Şehir Tiyatrosu Oyuncularıyla Buluştu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü Söyleşisi’nde Prof. Dr. Cevat Çapan’la bir araya geldi.

30 Mart 2022 Çarşamba, 12:04
Cevat Çapan, Mersin Şehir Tiyatrosu Oyuncularıyla Buluştu
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü kapsamında Prof. Dr. Cevat Çapan’ı Nevid Kodallı Oda Tiyatrosu’nda düzenlediği söyleşide ağırladı.

Cevat Çapan, deneyimlerini Şehir Tiyatrosu ekibiyle paylaştı

Mersin Şehir Tiyatrosu’nun tiyatro oyuncularının dinleyici olarak yer aldığı söyleşiye şair ve çevirmen Cevat Çapan, eşi Gönül Sipahi Çapan ile birlikte katıldı. Mersin Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak’ın ev sahipliğinde gerçekleşen söyleşiyi Şehir Tiyatrosu ekibi dikkatle izledi. Atak, söyleşi öncesi Nevid Kodallı Oda Tiyatrosu’ndaki değişimi ve Mersin Şehir Tiyatrosu’nun tarihi ile yeniden yapılanma sürecini anlattı.

“1945’ten bu yana iyi bir tiyatro seyircisi olduğumu düşünüyorum”

Söyleşide 1945’ten bu yana iyi bir tiyatro seyircisi olduğunu söyleyen Cevat Çapan, o yıllarda Shakespeare oyunlarının gündemde olduğunu vurguladı. Öğrenim gördüğü Robert Koleji’nde de bir tiyatro geleneği olduğunu anlatan Çapan, o dönem oynadığı bir oyunda ilk perde ile ikinci perdeyi karıştırdıklarını söyleyince salon kahkahaya boğuldu. Zamanla yaşadığı oyunculuk deneyimleri için ‘oyunculuk çok tehlikeli’ ifadesine yer veren Çapan, sürecin kendisini seyirciliğe sürüklediğini kaydetti. Tiyatroya duyduğu tutkunun İngiltere’de yaşadığı yıllarda katlanarak arttığını da vurgulayan Çapan, “Kendini cennette bulmuş gibi hissediyor insan" dedi.

“Tiyatrocu arkadaşlarla buluştuğum için çok mutluyum”

Söyleşi öncesi konuşan Çapan, Mersin’e Melemez Şenliği için geldiğini belirterek, “Yarı Giritli olduğumu öğrendikleri için beni de davet ettiler. O vesileyle geldik. Daha çok Mersin’de bir etkinliğe geliyorum diye yola çıktım. Bunu son dakika öğrendim. Birden kendimizi 1890’ların sonunda gelmiş olan Giritlilerin iskan edildiği bir köyde buldum” dedi.

Mersin ziyaretinde Şehir Tiyatrosu ekibiyle de bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirten Çapan, “Gelirken ayrıca Mersin’de Şehir Tiyatrosu’nun olduğunu duyunca, yaptığım çeviri ve oyunları da götüreyim dedim. Kısmetsiz bir çevirmen ve tiyatrocu olarak hiç olmazsa orada belki ilgilenirler dedim. Sonra son dakika işgüzarlık etme, boşuna ağırlık olur dedim. Bıraktım. Ama tesadüfen geçen akşam Murat Bey’le karşılaştık. Birdenbire bir araya geldik. Mersin çok güzel. Bu 5’inci gelişim sanırım. Ayrıca tiyatrocu arkadaşlarla buluştuğum için çok mutluyum” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”