CHP İstanbul İl Başkanlığı Seçimlerinde Hile İddiasıyla Dava Ertelendi

CHP İstanbul İl Başkanlığı Seçimlerinde Hile İddiasıyla Dava Ertelendi
Google News'te Abone Ol
CHP İstanbul İl Başkanlığı seçimleriyle ilgili hile iddiaları üzerine açılan davanın duruşması ertelendi. Duruşma sırasında sanıkların savunmaları alındı ve mahkeme, gerekli eksikliklerin giderilmesi için duruşmaya ara verdi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı seçimlerinde yaşanan hile iddialarıyla ilgili olarak açılan dava, bu sabah saat 10.30’da başladı. Duruşmada, sanıklar Özgür Çelik, Rıza Akpolat ve İnan Güney savunmalarını gerçekleştirdiler. Mahkeme, savunmaların ardından duruşmaya ara verdi ve sanıkların dinlenmesi gerektiğine karar verdi.

Duruşmada savunma yapan Beykoz Belediyesi Özel Kalem Müdürü Veli Gümüş, haksız yere tutuklandığını ve görevini hakkıyla yerine getirmeye çalıştığını belirtti. Gümüş, “Gece gündüz demeden verilen tüm emeklere karşı bu durum, açık bir vefasızlıktır. Ben, bana güvenenlerin güvenini kıracak bir şey yapmadım” ifadelerini kullandı. Bu süreçte, Cemal Canpolat’ın listesinden kazanan olması için herhangi bir şekilde müdahale etmediğini vurguladı. Ayrıca, dönemin Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan ile birlikte ses kaydını teslim ettiklerini ifade etti.

Eski Beykoz Belediye Meclis Üyesi Uğur Gökdemir de savunmasında, Veli Gümüş ile olan ilişkilerinin samimi olduğunu, ancak Gümüş’ün kendisine iftira attığını savundu. Gökdemir, rüşvet gibi iddiaların kesinlikle doğru olmadığını belirterek, “Benim rüşvetle veya yolsuzlukla bir ilgim yoktur, bu iftiradır” dedi. Bu süreçte, CHP’den istifa ettiğini ve konuşmaların Giresun ve fındık üzerine olduğunu ifade etti.

Duruşmanın sonunda, mahkeme yaklaşık bir saatlik aradan sonra ara kararını vererek, savunması alınmayan sanıkların gelecek duruşmada dinlenmesine ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesine hükmetti. Böylece dava süreci bir süreliğine ertelenmiş oldu. Bu durum, CHP İstanbul İl Başkanlığı seçimleriyle ilgili hile iddialarının devam edeceğine işaret ediyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin