CHP’li Başarır: "THY Değil, Çiftlik Hava Yolları"

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, THY Yönetim Kurulu üyelerinin aldıkları maaşları yazılı soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

26 Haziran 2019 Çarşamba, 10:50
CHP’li Başarır: "THY Değil, Çiftlik Hava Yolları"
-

CHP’li Başarır, “THY’de olup bitenler, THY’nin kamuoyunda Çiftlik Hava Yolları olarak anılmasına neden olmaktadır” dedi.
Yönetim Kurulu Üyelerinin Aldıkları Ücretlerin Bilinmesi Kamu Vicdanını Da Rahatlatacaktır
CHP’li Başarır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın yazılı olarak yanıtlamasını istediği önergesinde; “Her ne kadar kamu payının %50’nin altında olduğu işletmelerde Sayıştay denetim yapamasa da THY’nin %49.12 gibi büyük bir hissesi kamuya aittir. Bu nedenle THY icra komitesi ve yönetim kurulu üyelerinin aldıkları ücretlerin bilinmesi kamu vicdanını da rahatlatacaktır….2018 yılında yönetim kurulu üyeleri, genel müdür ve genel müdür yardımcılarına ödenen ücret ve ikramiye dahil tüm maddi menfaatlerin toplamı 19 milyon 659 bin 981 lira olarak gerçekleşmiştir” ifadelerine yer vererek THY Yönetim kurulu üyelerinin aylık ne kadar maaş aldıklarını sordu.
Kriterler İçerisinde İktidar Partisine Yakınlık Derecesi Var Mıdır?
Yazılı soru önergesinde, Beştepe’deki Sarayı’nın İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un eşi ve TÜRGEV’in Başkanı Fatmanur Altun’un, Türk Hava Yolları yönetim kuruluna getirildiğini de hatırlatan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır; “THY Yönetim kuruluna seçilecek kişilerde aranan kriterler nelerdir? Bu kriterler içerisinde İktidar partisine yakınlık derecesi var mıdır?” sorusunun da yanıtlanmasını istedi.
CHP’li Başarır’ın yazılı olarak yanıtlanması istediği sorular şöyle:
THY Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri aylık ne kadar ücret almaktadırlar?
Yönetim kurulu üyelerinin maaşlarının ne kadar olduğu bilgisini THY’nin %50’sinden fazlası özelleştirilmiştir deyip geçiştirecek misiniz?
THY yönetim kurulu 2018 raporuna göre maddi menfaatler toplamı olan 19 milyon 659 bin 981 TL’den, ayrı ayrı belirtmek üzere kimlere kaç TL ödenmiştir?
THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Yağcı’nın aylık 150 TL civarında maaş aldığı doğru mudur? Değil ise ne kadar aylık ücret almaktadır?
THY Yönetim kuruluna seçilecek kişilerde aranan kriterler nelerdir? Bu kriterler içerisinde İktidar partisine yakınlık derecesi var mıdır?

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti