CHP'nin Güçlü İsmi İstemihan Talay Tarsus'ta

CHP Genel Başkan Baş Danışmanı, Eski Kültür Bakanı İstemihan Talay, CHP'den Mersin Büyükşeheir Aday Adaylığını bu sefer Tarsus'tan duyurdu

03 Ekim 2018 Çarşamba, 09:05
G: 03.10.2018 - 09:09
CHP'nin Güçlü İsmi İstemihan Talay Tarsus'ta
-

Cengiz Topel Caddesinin trafiğe kapatıldığı alanda ilk konuşmayı CHP Tarsus ilçe Başkanı Ali ilk yaptı.
Ali İlk yaptığı konuşmada, “Bugün güzel ülkemiz, üretimden uzak, ranta ve betona dayalı bir ekonomik modelin yol açtığı krizlerle boğuşuyor. Ülkemizin içinde bulunduğu zor ve ağır ekonomik koşulların oluşmasında, iktidarın güdümündeki yerel yöneticilerin de büyük suçu var. AK Partili Belediye Başkanları, iktidarın ranta ve betona dayalı ekonomik modelini acımasızca uyguladılar ve bu ülke kentlerinin geleceğini kararttılar” dedi.
Ali İlk, “1970'li yıllardan bu yana kamu bürokrasisinde ve devletin pek çok kademesinde görevler üstlenmiş olan Sayın Talay'ı, Mersin kamuoyu çok yakından tanıyor. Aday adaylığı yarışına katılarak, Mersin'e hizmet yolunda en doğruyu bulma arayışımıza değer kattığı için, kendisine teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum” diye konuştu.
Yaklaşık 5 yıldır Mersin’i karış karış dolaşarak Büyükşehir Belediye Başkanlığı için halkla kucaklaşan İstemihan Talay’ın aday adaylığı açıklamasına Mersin’in yanı sıra, Tarsus merkez ve köylerinden yaklaşık 500 kişilik bir topluluk katıldı.
İstemihan Talay, Mersin’in geleceğini belirlemek için hep beraber yola çıkmak amacıyla toplandıklarını ve Mersin Büyükşehir Belediyesini yeniden kazanacaklarını söyledi.
Talay, CHP Mersin ilçe binasının önünde yaptığı gövde gösterili basın açıklamasında, Mersin’i geleceğe taşımak için hep beraber yola çıkmak amacıyla toplandıklarını belirtti. Mersin'in insanların gelip huzur bulduğu, huzur içerisinde yaşadığı bir kent olduğunun altını çizen İstemihan Talay, "Bu kenti, geleceğe hoşgörülü bir şekilde, demokratik bir yönetim altında, bütün vatandaşlarımızı eşit gören, hepsiyle bütünleşen bir yerel yönetim anlayışıyla yönetmek bizim görevimiz olacaktır." diye konuştu. 45 derece sıcaklıkta sevenleriyle kucaklaşan Talay, güçlünün değil, haklının hakkını aldığı, sorunlarının çözüldüğü bir yerel yönetim kuracaklarını belirtti.
İstemihan Talay, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ben bu yola çıkarken, 40 yıllık birikimimi, kendi adıma yaptığım üretimi, adımı, ismimi ve bir ölçüde hepinizin önünde şerefimi ve namusumu koyarak yola çıkıyorum. Biz hiçbir zaman yapacağız anlayışı içerisinde olmuyoruz. Konuştuklarımız sadece yaptıklarımızın tekrarıdır. Geçmiş zamanla konuşarak geleceğe ışık tutuyor, geleceğimizi belirlemek istiyoruz."
Mersin'in insanların gelip huzur bulduğu, huzur içerisinde yaşadığı bir kent olduğuna dikkat çeken İstemihan Talay, "Bu kenti, geleceğe hoşgörülü bir şekilde, demokratik bir yönetim altında, bütün vatandaşlarımızı eşit gören, hepsiyle bütünleşen bir yerel yönetim anlayışıyla yönetmek bizim görevimiz olacaktır" dedi.
Güçlünün değil, haklının hakkını aldığı, sorunlarının çözüldüğü bir yerel yönetim kuracaklarını aktaran Talay, şunları kaydetti:
"Ben bu yola çıkarken, 40 yıllık birikimimi, kendi adıma yaptığım üretimi, adımı, ismimi ve bir ölçüde hepinizin önünde şerefimi ve namusumu koyarak yola çıkıyorum. Biz hiçbir zaman yapacağız anlayışı içerisinde olmuyoruz. Konuştuklarımız sadece yaptıklarımızın tekrarıdır. Geçmiş zamanla konuşarak geleceğe ışık tutuyor, geleceğimizi belirlemek istiyoruz."
Talay, bütün yaşamı, yöneticilik hayatı boyunca dinleyerek öğrendiğini, öğrendiklerini de yerine getirme konusunda tereddüt etmediğini bildirdi.
"Bize güvenin, inanın." diye konuşan Talay, "Biz bugün ne söylediysek yarın onu da gerçekleştirecek hem birikime hem inanca hem de tecrübeye sahibiz." dedi.
"Bize güvenin, inanın." diye konuşmasını sürdüren Talay, "Biz bugün ne söylediysek yarın onu da gerçekleştirecek hem birikime hem inanca hem de tecrübeye sahibiz." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”