Çin Pekin'de 200 Adet Boeing Uçağı Siparişi Verecek

Çin Ticaret Bakanlığı, ABD'den 200 Boeing uçağı siparişi verileceğini açıkladı.

Çin Pekin'de 200 Adet Boeing Uçağı Siparişi Verecek
Çin Ticaret Bakanlığı, ABD'den 200 Boeing uçağı siparişi verileceğini açıkladı.

Çin'in bu önemli adımı, ABD Başkanı Donald Trump’ın Pekin ziyareti sırasında gündeme geldi. Trump, görüşmelerde Çin’in 200 adet Boeing uçağı satın alacağını belirtmişti. Bu açıklama, Pekin yönetimi tarafından da doğrulandı. Çin Ticaret Bakanlığı, anlaşmanın detaylarını paylaşarak, ABD'nin uçak motoru parçaları ve bileşenleri için Çin’e tedarik garantisi sağlayacağını vurguladı. Ayrıca, iki ülke arasında ekim ayında sağlanan gümrük vergisi ateşkesinin uzatılması için çalışmalar yapılacağı ve gümrük vergisi indirimlerinin sağlanacağı ifade edildi.

Ayrıca, bu açıklamanın Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi sırasında yapılması dikkat çekici bir unsur olarak öne çıktı.

Trump, 15 Mayıs tarihindeki üst düzey görüşmede Çin’in Boeing'den 200 uçak almayı planladığını belirtmişti. Bu durumun Boeing için büyük bir fırsat olduğunu söyleyen Trump, "Bu büyük bir olay. 200 büyük uçak. Bu çok fazla istihdam demek." şeklinde ifade etti. Ancak, anlaşmanın teslimat takvimi ve uçak modelleri hakkında henüz bir bilgi verilmedi.

Boeing, yapılan açıklamada, "Çin pazarının Boeing uçak siparişlerine yeniden açılması yönünde önemli bir ziyaret gerçekleştirildi. İlk aşamada 200 uçaklık bir taahhüt alındı ve bunun ardından ek siparişlerin gelmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin