ÇKA 2018 Yılı Mali Destek Programını Açıkladı

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) 2018 yılı Mali Destek Programı açıklandı.

14 Ocak 2018 Pazar, 19:24
ÇKA 2018 Yılı Mali Destek Programını Açıkladı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Buna göre TR 62 Bölgesinde (Adana – Mersin) 2018 yılında 24 milyon TL’lik destek sağlanacak. Projeler için son başvuru tarihi elektronik ortamda 12 Nisan 2018 saat 23.59’a kadar ve evrak teslim tarihi ise 10 Nisan 2018 saat 17.00’ye kadar. Elektronik başvuru sonrasında elden ulaştırılmayan evraklar geçersiz sayılacak ve sonuçlar ise 25 Temmuz 2018 tarihinde açıklanacak. 
Proje Detayları :
1 – Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı: 9 milyon TL kaynak kullandırılacak bu programa yalnızca KOBİ’ler başvurabiliyor. Öncelik ise bölgede rekabetçi olan gıda, tekstil, kimya, plastik, diğer metalik olmayan mineral ürünler ve lojistik sektörlerinde Ar-Ge ve inovasyon kapasitesinin geliştirilmesi, verimliliğin yükseltilmesi.
İkinci öncelik ise bölgede öne çıkan içecek, konfeksiyon, ayakkabıcılık, ağaç ürünleri, mobilya, kağıt, makine ve metal işleri sektörlerinde Ar-Ge ve inovasyon kapasitesinin geliştirilmesi, ürün çeşitlendirmesi uluslarasılaşma ile ihracatın artırılması.
Asgari destek tutarı 100 bin, azami destek tutarı ise 500 bin TL.
2 – Turizmin Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Programı: 5 milyon TL kaynak kullandırılacak bu programa, mahalli idareler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, üniversiteler, teknoloji geliştirme bölgeleri, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri, serbest bölge müdürlükleri, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve kar amacı gütmeyen birlikler başvurabiliyor. Programın ilk önceliği Çukurova Bölgesi’nde tarihi, doğal ve kültürel mirasın turizm amaçlı kullanımını artırarak yerel destinasyonların oluşturulup geliştirilmesi. İkinci öncelik ile yine bölgede turizmin çeşitlendirilmesi ve alternatif turizm çeşitlerinde tesis ve hizmet altyapısının geliştirilmesi. Asgari destek tutarı 100 bin TL, azami tutar ise 750 bin TL.
 
3 – Üretime Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Programı: 5 milyon TL kaynak kullandırılacak bu programa, mahalli idareler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, üniversiteler, teknoloji geliştirme bölgeleri, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri, serbest bölge müdürlükleri, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve kar amacı gütmeyen birlikler başvurabiliyor. Programın önceliği bölgenin ar-ge, yenilikçilik ve girişimcilik kapasitesinin artırılması. İkinci önceliği de Bölgede üretim verimliliğinin artırılması ve temiz üretim olanaklarının oluşturulması. Asgari destek tutarı 100 bin TL, azami tutar ise 750 bin TL.
4 – Kırılgan Grupların Güçlendirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Programı: 5 milyon TL kaynak kullandırılacak bu programa, mahalli idareler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, üniversiteler, teknoloji geliştirme bölgeleri, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri, serbest bölge müdürlükleri, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve kar amacı gütmeyen birlikler başvurabiliyor. Programın önceliği kırılgan gruplara yönelik sosyal içerme politikalarının etkinleştirilmesi, yaygınlaştırılması ikinci öncelik ise kırılgan gruplara yönelik insana yakışır iş imkanlarının sağlanması, artırılması. Asgari destek tutarı 100 bin TL, azami tutar ise 750 bin TL. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”