Çocuk Haklarını Haykırıp Sokak Hayvanlarını Beslediler

Mezitli Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Sadık Gürsoy 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

25 Kasım 2019 Pazartesi, 08:54
Çocuk Haklarını Haykırıp Sokak Hayvanlarını Beslediler
-

Mezitli Belediye Başkan Vekili Ali Doğaner’in de katıldığı basın açıklamasında çocuklar örnek olacak bir projeye imza atarak hazırladıkları mamalarla sokak hayvanlarını besledi.

Mezitli Kent Konseyi Salonunda gerçekleşen basın açıklamasında çocuk meclisinin yaptığı ve çalışmaları hakkında bilgiler veren Gürsoy, “Meclisimiz kent içerisinde yaşayan tüm çocukların renk, ırk ve inancına bakmadan bir araya gelerek, öğrenirken eğlendiği, toplantılar yaparak önemli kararlar alındığı, söz söyleme haklarının olduğu demokratik bir meclistir. Çocuk meclisimizin görüşlerini alarak değer veren, sonsuz desteğini her zaman bizlere hissettiren, Mezitli Belediye Başkanımız Sayın Neşet Tarhan olmak üzere, Başkan Sibel Gelbul nezdinde tüm Kent Konseyi üyelerine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

Dünya üzerinde tüm çocukların eşit olduğunu, eğitim, sağlık ve barınma gibi haklara doğuştan sahip olduğunu ifade eden Gürsoy, “Mezitli Kent konseyi Çocuk meclisi olarak tüm Dünya’da çocuk haklarının korunması için ‘mavi balon’ etkinliğine biz de destek veriyoruz. Yaşımız küçük, deneyimimiz az olabilir. Hata da yapabiliriz. Ancak bizim de oyun oynamaya, kitap okumaya, ücretsiz eğitim almaya, temiz yerleşime, güvenli alanlarda yaşamaya, hayallerimizin peşinden koşmaya ve özgürce bunları söylemeye hakkımız var” diye konuştu.
Basın açıklamasından sonra, kendi okullarında dağıtmak üzere 200 adet kedi ve köpek maması hazırlayan Çocuk Meclisi üyeleri örnek bir projeye imza attı. Çocuklar, parklarda bulunan sokak hayvanlarını besledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı