Çocuklardan Başkan Vahap Seçer’e Şarkı

Umut Işığı Çocuk Korosu’nda yer alan çocuklar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in etrafını sarıp şarkılar söyledi. Başkan Seçer, hem çocuklar, hem de yetişkinler korolarına destek sözü verdi.

30 Aralık 2019 Pazartesi, 09:37
Çocuklardan Başkan Vahap Seçer’e Şarkı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Seçer, “Mersin çok güzel bir kent. Toplumuyla güzel. Birikimiyle güzel. Birçok ülkede güzel bir coğrafya var ama bu kadim topraklar gibi kültürel, tarihi birikimi olan coğrafyalar çok az. Bir tanesi kadim Anadolu toprakları. Biz de bu topraklar üzerinde en müstesna noktada yaşıyoruz. Bunun da değerini bilmemiz lazım” dedi.
Umut Işığı Çocuk Korosu’nda yer alan çocuklar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in etrafını sarıp şarkılar söyledi, dünya birkaç dakikalığına daha güzel oldu. Başkan Seçer, hem çocuklar, hem de yetişkinler korolarına destek sözü vererek, “Mersin çok güzel bir kent. Toplumuyla güzel. Birikimiyle güzel. Bu topraklar üzerinde en müstesna noktada yaşıyoruz. Bunun da değerini bilmemiz lazım” dedi.
Çocuklardan Seçer’e çiçek sepeti
Başkan Seçer, Polifonik Korolar Derneği Başkanı Selma Yağcı ile dernek bünyesinde faaliyet yürüten Nevit Kodallı Yetişkinler Korosu ve Umut Işığı Çocuk Korosu üyelerini tarihi belediye binasının meclis salonunda ağırladı.
Ziyarete gelen çocukların en küçükleri olan Aybike ve Rüzgar, Başkan Seçer’e bir çiçek sepeti sundu. Umut Işığı Korosu’nda müzik eğitimi alan diğer çocuklar da Başkan Seçer’in etrafını sardı ve müzik öğretmeni Esra Erdoğan Kaya’nın yönetiminde, “İsterdim ki sokakta asık yüzlü insan kalmasın” diye başlayan şarkıyı seslendirdi. Çocuk Korosu, “Atatürk Ölmedi, Kalbimizde Yaşıyor” şarkısını da Başkan Seçer için seslendirdi.
Seçer: “Sanata bakışımız Atatürk’ün bakışı gibi”
Çocukların seslendirdiği şarkıları keyifle dinleyen Seçer, “Çok mutlu oldum. Çocukları görünce özellikle mutlu oluyorum. Bunu siyaseten söylemiyorum. Gerçek duygularımla konuşuyorum. Güzel bir yapı oluşmuş. Günümüz Türkiye’sinde sanata, sanatçıya bakış açısı da malumunuz. Genel anlamda dünyanın neresine giderseniz gidin mutlaka medeni toplumlarda sanat, sanatçı, bu öğelere bakış açısı diğer geri kalmış toplumlara göre daha farklı bir boyutta. Maalesef biz de o geri kalmış toplumların skalası içindeyiz. Bunu tersine döndürebiliriz. Şu anda Türkiye’de son ortaya çıkan tabloda, Türkiye’nin önemli bir nüfusunu yöneten yerel yöneticilerin sanata bakışı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sanata bakışı gibi. Yani çağdaş, modern, uygar dünyanın standartlarına uygun bir sanat anlayışıyla kentleri yönetiyoruz. Ben de bu yöneticilerden bir tanesiyim” dedi.
“Dokunduğumuz yerlerde daha kalıcı izler bırakabiliriz”
Başkan Seçer, hangi kültürden gelmiş olursa olsun, hangi renkten, desenden olursa olsun, kent halkının anlayışına, kültürüne saygı duyarak sanata destek vermek istediklerini ifade etti. Seçer, şöyle konuştu:
“Bir tarafta folklorik çalışmalar yapan gruplar olabilir, diğer tarafta daha modern müzikal faaliyetler için bir araya gelmiş gruplar olabilir, bir başka tarafta farklı bir disiplinde çalışan, sanatsal faaliyet içinde olan insanlar bulunabilir. Hepsi bizim başımızın tacı. Sanat olsun ne olursa olsun. Ama sanat kavramı altında olsun. Benim için önemli olan bu. Bu konuda her türlü desteği vereceğiz. Bu bir himmet değil, lütuf değil. Bu bir vatandaşın anayasal hakkı. Biz devlet olarak bunu sağlamak zorundayız. Sosyal devlet olmak budur. Bunun gereğini biz yerine getireceğiz. Bu konuda lütfen rahat olun. Elimden gelen desteği veririm. Çok güzel işler yapabiliriz burada. Bu tavrım kimseye bir yardım değil. Mersin’e hizmet etmek için bu olaya sıcak bakıyorum. Çünkü Mersin’in tanıtımına katkı sunacağına inanıyorum. Çok daha iyi noktalarda olabilir, daha renklendirebiliriz, kentin tanıtımına katkı sağlayabilir, dokunduğumuz yerlerde daha kalıcı izler bırakabiliriz.”
“Oy istemiyoruz, gönülden destek istiyoruz”
Koro sanatçılarına “Bu konudaki düşüncelerimi, dünya görüşümü, hissiyatımı bilmeyenlere de bunu anlatmanızı istiyorum” diyen Başkan Seçer, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Elçi olmanızı istiyorum. Bunlara ihtiyacımız var. Desteğe ihtiyacımız var. Oy istemiyoruz. Gönülden destek istiyoruz. Oy matematiksel bir destek. Gönül desteği her şeyin ötesinde. Matematiğin ötesinde bir şey. Çok farklı bir şey. O zaten onu da kapsıyor gönül desteği. Hatta o oy desteği çok küçük bir nüans kalıyor. Mersin çok güzel bir kent. Toplumuyla güzel. Birikimiyle güzel. Birçok ülkede deniz var. Birçok ülkede liman var. Birçok ülkede dağ var, orman var. Güzel bir coğrafya var ama bu kadim topraklar gibi kültürel, tarihi birikimi olan coğrafyalar çok az. Bir tanesi kadim Anadolu toprakları. Biz de bu topraklar üzerinde en müstesna noktada yaşıyoruz. Bunun da değerini bilmemiz lazım.”
Nevit Kodallı Yetişkinler Korosu’nun da mini bir dinleti sunduğu ziyarette Selma Yağcı ise Başkan Seçer’e “Arkadaşlarımızın hepsi, çocuklarımız da dahil, kültür ve sanata verdiğiniz değer nedeniyle size hayranlık duyuyorlar” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti